Hyvä ja maukas tapa hyödyntää edelliseltä aterialta ylijäänyt riisi.

 

Riisipallot

n. 400 g keitettyä riisiä
1 kpl munankeltuainen
1 dl hienonnettua paprikaa kevyesti freesattuna
1 dl hienonnettua hernettä (pakaste)
1 tl raastettua inkivääriä
pala hienonnettua chiliä
suolaa, pippuria, tacomaustetta
Leivittämiseen:
1 kpl kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
esim. rypsiöljyä friteeraamiseen

Sekoita keitetyn riisin joukkoon muut raaka-aineet ja mausteet. Pyörittele seoksesta palloja. Pyörittele pallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

Kuumenna öljy kattilassa +180 asteeseen. Laita pallot varovasti kuuman öljyn joukkoon. Friteeraa pallot kauniin ruskeiksi ja nosta reikäkauhalla esimerkiksi talouspaperin päälle valumaan.

 

Juureslastusalaatti

250 g porkkanoita
1 palsternakka
½ ruukku tuoretta basilikaa
1 ruukku tukevaa salaattia, esim. jääsalaattia tai pehtoorinsalaattia
Kastike:
½ dl omenaviinietikkaa
1 – 1½ rkl hunajaa tai sokeria
muutama kierros mustapippuria myllystä
¾ dl öljyä

Leikkaa pestyt ja kuoritut porkkanat pituussuunnassa perunankuorimisveitsellä lastuiksi. Jos haluat salaatista hienompaa, voit myös raastaa ne karkealla terällä.

Sekoita omenaviinietikan joukkoon juokseva hunaja. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon öljy. Kaada kastike juureslastujen päälle ja sekoita kahdella haarukalla. Anna vetäytyä ennen tarjoilua viileässä 20 – 30 minuuttia tai kauemminkin.

Lisää juuri ennen tarjoilua salaatin joukkoon leikatut basilikanlehdet sekä hienonnettu salaatti.