Sirkkaruokia on helppo valmistaa itsekin. Alkuun pääset näillä Juuso Rautiaisen helpoilla resepteillä.

Paistetut sirkat
Perunapyre
500 g perunaa
200 g voita
150 g maito
200 g kermaa
10 g suolaa

Keitä perunat kypsiksi. Paseeraa perunat. Sulata voi ja kääntele nuolijalla perunan sekaan. Lämmitä maito ja kerma. Kääntele nuolijalla sekaan. Mausta suolalla.

Tilli-kermaviili
250 g kermaviiliä
puolikkaan sitruunan mehu
puolikas puntti tilliä
2,5 g suola

Hienonna tilli. Sekoita kaikki keskenään.

Paahtosuola
50 g ruisjauho
15 g suola

Sekoita suola ja ruisjauho.
Paahda pannulla, kunnes ruisjauho ottaa väriä.

Sirkat
100 g pakastettuja sirkkoja
20 g öljy
1 valkosipulin kynsi
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa

Paahda sirkkoja öljyssä. Raasta valkosipuli pannulle. Lisää paiston loppuvaiheessa suola ja sitruunamehu. Paista sirkkoja, kunnes pinta on rapea. Mausta suolalla. Sekoita vähän paahtosuolaa lämpimiin sirkkoihin niin, että se tarttuu sirkkojen pintaan.

Sirkkakeksit
125 g voita
3/4 dl sokeri
3/4 d dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauho
1/2 tl leivinjauhe
1 pussi Samu-sirkkagranolaa
50 g maitosuklaata

Vaahdota sokerit ja pehmeä voi. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon sekaan. Kääntele nuolijalla kunnes massa on yhtenäinen. Annostele lusikalla leivinpaperille pieniä annoksia. Tasoittele lämpimällä lusikalla keksin muotoiseksi. Painele pintaan sirkkagranolaa ja ravistele ylimääräiset pois. Paista 175 C 12 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta suklaata jäähtyneiden keksien päälle.