Pinja Koskela ja Juho Taskinen ovat lähellä maan kuuden parhaan kärkeä latinalaistansseissa.

Kuopiolainen tanssipari Pinja Koskela ja Juho Taskinen ovat tanssineet yhdessä neljä vuotta.

Parin tavoite on kivuta Suomen kärkeen latinalaistansseissa. Tuntumassa ollaan jo.
– Tanssimme viime keväänä Rising Star -kisan, jonka voitimme. Kilpailuun eivät saa osallistua maan kuusi parasta paria, joten seuraava askel on nousta tuohon kuuden parhaan joukkoon, Koskela ja Taskinen kertovat.
Heidän vahvuuksiaan on fyysinen yhteensopivuus ja kova harjoitusmotivaatio. Kehittyminen vaatii pitkäkestoista työtä.
– Kehitettäviä asioita löytyy erityisesti parityöskentelystä ja esiintymisestä. Meidän pitää oppia tanssimaan vielä paremmin parina. Tanssiessa täytyy myös muistaa, että tanssi ei saa olla pelkästään tekninen suoritus, vaan tekniikan päälle tarvitaan myös hyvää esiintymiskykyä.

Harjoittelu vaatii pitkäjänteisyyttä

Tällä hetkellä Taskinen työskentelee ryhmäliikuntaohjaajana ja fysioterapeuttina, Koskela puolestaan opiskelee Savonia-ammattikorkeakoulussa. Välillä treeniaikojen sovittaminen kalentereihin on hankalaa, sillä pari harjoittelee käytännössä päivittäin.
– Onneksi meillä on seuran puolesta mahdollisuus käyttää salia vaikka vuorokauden ympäri, mutta ihan keskellä yötä ei sentään ole tarvinnut vielä treenata, tanssijat nauravat.
Pääsääntöisesti harjoittelu tapahtuu Kuopiossa ja Suomessa, sillä parin ulkomaalainen valmentaja Sergey Surkov käy säännöllisesti Suomessa. Lisäksi kansainvälisen tason oppia on tarjolla saman seuran huippunimiltä Disa Kortelaiselta ja Markku Hyväriseltä.
Oman haasteensa kisa- ja harjoitusmatkoihin tuovat taloudelliset realiteetit. Kilpatanssissa ei liiku juurikaan sponsoriraha.
– Vaikka tanssin suosio on nykyään kasvanut, ei tanssia ehkä mielletä urheiluksi, eikä tanssikilpailuja tapahtumiksi, joihin suuri yleisö tulisi kisoja seuraamaan.
Koskela kertoo, että häntä viehättää kilpatanssissa erityisesti urheilun ja itseilmaisun, taiteen yhdistäminen.
– Ja minua vie eteenpäin kilpailuhenki. Aina voi olla vähän parempi ja kisaaminen on lajin suola, Taskinen lisää hymyillen.