Meiltä löytyvät laadukkaat ruokamerkit ja tarvikkeet. Lisäksi henkilökunta opastaa ja neuvoo mielellään eläimiin liittyvissä asioissa, kauppias Juho Ollila kertoo Perro ja Chica vierellään.

Eläin on elämys

Päivärannassa sijaitseva Faunatar on täyden palvelun eläinkauppa. Liikkeen valikoimiin kuuluvat lemmikkieläimet, tarvikkeet ja ruoat. Asiantuntevan henkilökunnan puoleen kannattaa kääntyä myös lemmikinhoitoon liittyvissä, mieltä askarruttavissa asioissa.

Koiran- ja kissanomistajat ilahtuvat Faunattaren kattavasta tarvikevalikoimasta. Liikkeeltä on tilattavissa perustarvikkeiden lisäksi myös välineet koiraharrastuksiin, kuten suojeluun, agilityyn ja tokoon. Myös kissojen tarvike- ja ruokavalikoimat ovat monipuoliset, raakaruokintatarpeetkin löytyvät aina hiiristä alkaen.
– Ruokamerkkimme ovat tarkasti tutkittuja ja maailmalla mainetta niittäneitä merkkejä. Esimerkiksi brittiläiset ruoat ovat todella laadukkaita, sillä Iso-Britanniassa on erittäin tiukka eläinruokalainsäädäntö, kauppias Juho Ollila kertoo.
Useat ruoat ovat säilöntäaineettomia, hypoallergeenisia ja viljattomia.
– Asiakkaissamme on paljon lemmikinomistajia, joiden eläimet ovat hyvin allergisia. Meiltä löytyvät oikeat tuotteet myös haasteellisiin ruokavalioihin, Ollila sanoo.
Asiointi Faunattaressa kannattaa, sillä ruokaostoksista saa leimoja keräilykorttiin. Myös kotiinkuljetus onnistuu, jos haluaa kerralla hankkia isomman määrän vaikkapa kissanhiekkoja kotiin.

Eläinten ehdoilla

Laadukkaiden ruokien ja tarvikkeiden lisäksi liikkeessä myydään myös eläimiä. Eläinten hyvinvointi on toiminnan keskeisin kulmakivi.
– Asiakkaat arvostavat sitä, että täällä eläimillä on hyvä olla. Toinen meille tärkeä asia on hyvä palvelu, josta olemme myös saaneet paljon kiitosta.
Henkilökunnasta löytyy paljon asiantuntemusta niin kissoihin ja koiriin kuin eksoottisiinkin eläimiin liittyvistä asioista, joten neuvoa kannattaa rohkeasti tulla kysymään. Asiantuntevat asiakaspalvelijat osaavat myös antaa neuvoja silloin, kun lemmikin hankintaa vasta suunnitellaan.
– Järjestämme myös rotupäiviä, jolloin voi tulla tutustumaan eläimiin turvallisissa olosuhteissa ja keskustelemaan kasvattajien kanssa.
Palveluihin kuuluu myös kynsienleikkaus sekä hoitopalvelu lomien ajaksi.
– Erityisesti jyrsijöille ja kaneille hoitopalvelu järjestyy aina, tapauksesta riippuen myös matelijoita voidaan ottaa hoitoon, jos voimme järjestää tarvittavat olosuhteet.

Maisemoinnin edelläkävijä

Faunatar on edelläkävijä terraarioiden ja akvaarioiden rakentamisessa. Terrascaping ja aquascaping tarkoittavat suomeksi maisemointia, jolla pyritään luomaan asukkaalle mahdollisimman luonnolliset elinolot esimerkiksi aitoja kasveja käyttämällä.
– Tämänpäivän tekniikalla saadaan säädettyä valoja ja lämpötilaa niin, että elävät kasvit menestyvät hyvin.
Välttämättä terraarioon tai akvaarioon ei tarvita edes asukkaita.
– Toivoisin, että tulevaisuudessa esimerkiksi työpaikoilla yleistyisivät pienet akvaariot. Niihin voidaan luoda omia pieniä maailmoja, jotka ovat upean näköisiä jo sinänsä. Välttämättä siellä ei ole pakko olla eläimiä, Ollila visioi.

Parta-agama on suosittu lemmikkilisko.

p

Faunatar Kuopio
CM Kauppakeskus Päiväranta
ma – pe 10 – 20, la 10 – 18
puh. 040 175 7690
kuopio.paivaranta@faunatar.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa