Osuuskunnassa voi olla hyvin erilaisten toimialojen osaajia it-osaajista taiteilijoihin, Jari Kanerva kertoo havainnollistaen sanomaansa reikäpiparilla ja omenalla.

Onko ajatuksissasi oman yrityksen perustaminen mutta kuitenkin hyppy yrittäjyyteen jännittää? Onko sinulla idea, jota haluaisit kokeilla päätyösi ohella? Osuuskunta DatManin Jari Kanerva kertoo, että osuuskunta on yritysmuotona notkea ja turvallinen sekä taloudellisesti että hallinnollisesti.
– Osuuskunnan jäsenenä voit laskuttaa tekemästäsi työstä ja käyttää Y-tunnusta. Osuuskunta hoitaa jäsentensä työntekijämaksut, verot ja palkanmaksun. Osuuskunta toimii työnantajanasi ja olet oikeutettu työttömyysturvaan myös niinä aikoina, kun töitä ei välttämättä ole. Osuuskunnassa voi olla myös eri toimialojen osaajia, Kanerva muistuttaa.

Joustava ja turvallinen yritysmuoto

– Vuonna 2005 perustetun Osuuskunta DatManin palvelut ovat tällä hetkellä tietokonehuolto ja käytettyjen tietokoneiden myynti, karaoke- sekä esiintymisvalmennus ja VAG-autojen korjaus, huolto ja käytettyjen myynti. Itselläni on tietotekniikan kouluttamisesta jo 20 vuoden kokemus, osuuskuntakin sai alkunsa koulutustarjonnasta. Jos joustava tapa yrittää ja omien unelmien toteuttaminen kiinnostaa, on kynnys osuuskunta DatManin kautta matala. Osuuskunta ei sido mihinkään eikä sulje millään tavalla pois oman firman perustamista tai muuta palkkatyötä. Monelle juuri osuuskunta on loivin ramppi työllistymiseen ja yrittäjyyteen, Jari Kanerva kertoo.

p

Osuuskunta DatMan
Kauppakatu 9
70100 Kuopio
puh. 050 490 2617 Jari Kanerva
jari.kanerva@datman.fi
www.datman.fi