InOva antaa maksutonta hedelmällisyysneuvontaa. Empaattinen ja ammattitaitoinen henkilökunta tekee työtä sydämellään ja joustavasti asiakkaan toiveet huomioiden, toimitusjohtaja Pia Allinen ja lapsettomuushoitaja Päivi Penttinen kertovat.

InOva on lapsettomuustutkimuksiin ja hedelmöityshoitoihin erikoistunut lääkäriasema. Tämän lisäksi InOva tarjoaa maksutonta hedelmällisyysneuvontaa miehille ja naisille. Vaikka perheen perustaminen ei olisi vielä ajankohtaista, oman hedelmällisyyden rajallisuus kannattaa tiedostaa.

Naisen hedelmällisyys alkaa laskea nopeasti 35 ikävuoden jälkeen. Lapset kuitenkin hankitaan entistä vanhempina.
– Suomessa osataan ehkäistä hyvin, mutta toivoisin, että naiset tiedostaisivat entistä paremmin myös hedelmällisyyden rajallisuuden. Lapsentekoa ei kannata lykätä loputtomasti, toimitusjohtaja Pia Allinen sanoo.
38-vuoden jälkeen alkaa olla jo kiire. Myös miehen ikä vaikuttaa raskauden todennäköisyyteen. Allinen suosittelee, että oma ja puolison hedelmällisyystilanne olisi hyvä tutkituttaa jo 30-vuotiaana tai viimeistään 35-vuotiaana. Myös sinkkunaisia ja naispareja tutkitaan ja hoidetaan yhtälailla.
Olemme matalan kynnyksen paikka. Tänne tuleminen ei tarkoita sitä, että heti pitäisi aloittaa hoidot. Hedelmällisyystilanne on kuitenkin hyvä kartoittaa, että ikäviltä yllätyksiltä vältytään sitten kun perheen perustaminen on ajankohtaista.

Hedelmällisyystutkimus ennakoi ongelmat

Jos lapsesta haaveilee nelikymppisenä, kannattaa InOvalle tulla välittömästi. Näin kallisarvoista aikaa ei mene hukkaan.
Terveydestä ei voi vielä päätellä mitään omasta hedelmällisyydestä. E-pillereiden ansiosta säännöllisesti tuleva vuoto ei myöskään sulje pois kuukautiskiertoon tai munasarjojen toimintaan liittyviä häiriöitä.
Perustutkimuksissa otetaan hormoniverikokeita, testataan munanjohtimien aukiolo ja varmistetaan ovulaation tapahtuminen, miehiltä puolestaan tutkitaan siemenneste. Mikäli nämä asiat ovat kunnossa, on ennuste hyvä, iän asettamat rajoitukset huomioiden. Mikäli hedelmöityshoitoja tarvitaan, otetaan InOvassa mahdollisimman joustavasti huomioon asiakkaan toiveet ja tarpeet.
Nuorena aikuisena asia ei välttämättä tunnu ajankohtaiselta. Liikaa ei kannata kuitenkaan odottaa. Koskaan ei voi olla täysin valmis vanhemmuuteen, vaan lapsen syntymä on aina myllerrys, elämäntilanteesta riippumatta.

p

InOva Klinikka Oy
Ajurinkatu 16, 70110 Kuopio
Arkisin klo 8 alkaen,
illat ja viikonloput sopimuksen mukaan
puh. 017 263 1700
info@inova.fi
www.inova.fi
Myös Facebookissa