Mount Sherpan ruokalista on ilahduttavan monipuolinen.

Perinteinen nepalilainen ruoka saa makunsa avotulesta. Melkein 95 prosenttia ravintola Mount Sherpan annoksista valmistetaankin tulella.

Esimerkiksi kanan- ja lampaanliha grillataan ensin avotulella ja valmistetaan sen jälkeen kastikkeen kanssa. Lihasta tulee tulella käsittelyn jälkeen maukkaampaa ja mehevämpää. Se on esimerkiksi suositun Butter Chickenin maun salaisuus.
– Kokkimme valmistaa jokaisen á la carte -annoksen erikseen, joten aromit ovat varmasti kohdallaan, Purna Adhikari kertoo.
Myös kuuluisa naan-leipä valmistetaan tulella. Leipätaikina kuumennetaan hyvin nopeasti tandooriuunissa. Uunin savinen sisäpinta on yli 400-asteista, joten leipä on äkkiä valmista. Leivät valmistetaankin vasta asiakkaan tilauksen jälkeen, joten asiakas saa sananmukaisesti uunituoretta leipää.
– ” A flame-kissed food is always better”. Tulen koskettama ruoka maistuu aina paremmalta. Ei nepalilaista ruokaa ilman tulta.

Nepalilainen olut kruunaa elämyksen

Mount Sherpassa nepalilaisia makuja voi maistella ruoan lisäksi myös nepalilaisissa oluissa. Uuden alkoholilainsäädännön myötä alkoholijuomia voidaan myydä ruoan mukaan.
– Nyt on mahdollista annoksia kotiin hakiessa hankkia mukaan myös nepalilaista olutta, Adhikari muistuttaa.

p

Mount Sherpa
Käsityökatu 25, 70100 Kuopio
puh. 044 719 9229
ma – to 10.30 – 21, pe 10.30 – 22,
la 11 – 22, su 12 – 20
info@ravintolasherpa.fi
www.ravintolasherpa.fi