Tämän Volvon tuulilasi oli vaihdettava pitkän halkeaman vuoksi, Kari Pentikäinen kertoo.

Kolarikorjaamo Pentikäinen tekee vaativatkin korjaukset ja maalaukset ammattitaidolla. Myös erikoisosaamista vaativa tuulilasien vaihto ja korjaus kuuluvat Pentikäisen palveluihin.

Katsastuksessa tarkistetaan, onko tuulilasi ehjä ilman kuljettajan näkökenttään ulottuvia halkeamia tai muita vaurioita. Tuulilasin kuntoon ei kannata kuitenkaan kiinnittää huomiota pelkästään katsastuksen vuoksi, kyse on turvallisuudesta. Modernien autojen korirakenteessa lasit toimivat kantavina osina. Esimerkiksi ympäriajoissa turvallisuus perustuu liimatun lasin koriaukkoa koossa pitävään voimaan. Kulunut tai kiveniskemien täyttämä tuulilasi on sekin turvallisuusriski. Moni auringonvalon tai vastaantulevan auton valojen häikäistessä sokaistunut kuski on joutunut onnettomuuteen kuluneen tuulilasin takia.

Oikeat työtavat takaavat turvallisen lopputuloksen

Kari Pentikäisellä on tuulilaseista neljännesvuosisadan kokemus. Kevät ja alkukesä on alalla kiireistä aikaa.
– Sora lentää ja moottoritiellä kovat nopeudet antavat iskutehoa pikkukivillekin. Tuulilasi on herkkä erilaisille vaurioille, niinpä yhä useampi ottaa vakuutuksen myös tuulilasin varalle. Meillä asiointi on silloin helppoa, teemme vahinkotarkastuksen ja tarvittaessa autamme vahinkoilmoituksen teossa. Näin matka jatkuu nopeasti, ei kuitenkaan hätäillen. Liimauksen onnistuminen on tärkeää lasin lujuuden kannalta, sillä huonosti liimattu lasi vaikuttaa auton turvatyynyjen ja auton korin lujuuteen. Huono liimaus saattaa aiheuttaa myös vesivuotoja. Liiman tulee antaa kuivua kunnolla ja liikenteeseen lähdetään vasta, kun liima on kovettunut tarpeeksi, Kari Pentikäinen muistuttaa.

p

Kolarikorjaamo
Pentikäinen/
Automaalaamo
Kari Pentikäinen
Likolammentie 4, 70460 Kuopio
puh. 050 552 0310 Kari
017 261 8252 Joonas
ma – pe 7.30 – 16
kari.pentikainen@dnainternet.net
www.automaalaamopentikainen.com