Tervetuloa uudistuneeseen Intersportiin, tutustumaan vaikka entistä laajempaan tekstiilivalikoimaamme, Margit Leppänen toivottaa.

Kuopion Intersport on uudistunut. Uudet tilaratkaisut ovat luoneet lisää väljyyttä ja avaruutta, Talvikauden huippu-uutuuksia löytyy vaikkapa Peltosen suksi- ja voidevalikoimasta ja urheiluvälineiden huolto tapahtuu nyt omalla huoltopisteellään.

Yhdeksäs päivä marraskuuta, remontin jälkeen avasi ovensa uusi Kuopion Intersport. Uudistuneen ilmeen perusidean huomaa heti liikkeeseen saavuttuaan. Tilaa on nyt selkeästi enemmän, vaikka seinät ovatkin samat kuin ennen. Myymäläpäällikkö Petteri Savolainen kertoo savolaistyylisestä sporttiväen taikatempusta, tavaraa ja valikoimaa on enemmän, mutta asiointi tapahtuu väljemmissä tiloissa. Mitenkäs tämä on mahdollista?
– Tila on nyt otettu eri tavalla tehokäyttöön. Aikaisemmin liikkeeseen saavuttaessa olivat edessä tuotetelineet, nyt matka jatkuu leveää käytävää myöten eteenpäin. Oikealle jää laajentunut jalkineosasto testipisteineen ja suoran päässä odottaa miesten tekstiiliosasto. Naiset tekevät pienen suunnanmuutoksen vasemmalle omalle osastolleen. Liikkeen perältä löytyvät sitten sukset, polkupyörät ja muut liikuntavälineet. Tuoteryhmät on nyt sijoiteltu selkeästi ja etsimänsä löytää helposti, Savolainen kertoo.

Täyden palvelun huoltopiste

Tästä talvikaudesta alkaen liikunnan ystäviä palvelee Intersportilla täyden palvelun huoltopiste, missä niin sukset, polkupyörät, lumilaudat kuin luistimetkin huolletaan ja trimmataan parhaaseen menokuntoon. Timo Reijonen pistää sukset kuntoon merkistä ja mallista riippumatta. Hän tietää monipuolisen huoltopisteen vastaavan nykykuluttajien todelliseen tarpeeseen.
– Suksiin saadaan hiottua oikea kelikuvio. Mahdolliset naarmut saadaan hoidettua pohjasta pois ja kattava voitelupalvelu pelaa. Pikavoiteilla ja -luistoilla voitelu on helpottunut paljon, mutta pelkästään niiden varassa ei kannata hiihtokautta sujutella. Säännöllisin väliajoin on suksille syytä tehdä kuumavoitelu, jossa luistopinnat puhdistetaan ja pinnoille sulatetaan vaha. Jos käytetään vain pikavoiteita, ei suksi toimi halutulla tavalla kovin kauaa ilman välihuoltoa. Keskimäärin kuumavoitelu olisi paikallaan muutaman sadan kilometrin välein. Vähintäänkin kauden aluksi ja lopuksi tämä kannattaa tehdä tai teettää, Timo opastaa ja toivottaa samalla kaikki tervetulleiksi uudelle huoltopisteelle.


Peltoselta sukset kilpatasolta ensikertalaisiin

Intersport Kuopion Petteri Savolainen ja Asko Lahdelma, joka tuntee Peltosen sukset ja Rexin voiteet paremmin kuin omat taskunsa.

Peltonen tarjoaa tulevalle hiihtokaudelle pätevän kaluston, olitpa sitten MM-kisoihin tähtäävä huippuhiihtäjä tai ensimmäistä kertaa elämässäsi suksilla. Asko Lahdelma on iloinen hiihdon paluusta suomalaisten talviseksi suosikkiliikunnaksi. Suksikauppa käy koko Suomessa ja naisten osuus harrastajista kasvaa koko ajan. Takavuosiin verrattuna olennaisin muutos on hiihtoharrastuksen helppous. Lipsuvat sukset ja voidepurkkien ja liisterien kanssa tuskailu on menneiden talvien lumia.
– Tällä hetkellä 80 prosenttia uusista suksista on karvapohjasuksia. Niiden tekniset ominaisuudet ovat varioitavissa erilaisille käyttäjäryhmille, joiden hiihtovauhti on erilainen. Peltosen Infra X on kilpasuksi kovaan vauhtiin, Infra C sopii kilpahiihtäjän treeneihin ja verryttelyyn sekä aktiiviliikkujille ja kilpakuntoilijoille. Tämän mallin kysyntä on ollut jo etukäteen kovaa ja ennustan sitä tämän talven hitiksi. Skin Pro/Race puolestaan on loistava yleismalli, mikä oli selkeästi myydyin viime talvena ja jonka ominaisuudet vastaavat nykypäivän kuntohiihtäjän tarpeita, kun vauhti on suhteellisen leppoisaa. Nämä kolme mallia ovat keveitä, kennorunkoisia suksia. Aivan hiihtoharrastuksen alkumetreille löytyy vielä Skin Track. Lisäksi valikoimasta löytyy nanosuksi, joka on hoitamattomille urille vaikkapa kelkkaurille ja jäälle erittäin pätevä, Lahdelma kertoo ja muistuttaa että myös suksen huolto ja toimivuuden varmistaminen on entistä helpompaa.
– Talven uutuus, nestemäinen Glide Cleaner on fluorattu kaksitoiminen luistopintojen puhdistus/luistoneste. Se puhdistaa luistopinnat tehokkaasti kuivattamatta pohjaa ja muodostaa erittäin kovan ja ohuen likaa hylkivän luistovoidekerroksen. Tämä helpottaa voitelua entisestäänkin ja Rexin tuotevalikoimasta löytyy kaikki tarvittava varmasti luistavaan ja pitävään hiihtotalveen, Asko Lahdelma lupaa.

p

Intersport
Kuopio Keskusta
Haapaniemenkatu 32, 70110 Kuopio
puh. 050 351 0755
ma – pe 10 – 19, la 10 – 16, su 12 – 16
kuopio@intersport.fi
www.intersport.fi