Siilinjärven Risuharjuntielle valmistuu nykyaikaisia ja viihtyisiä vuokra-asuntoja. Esteettömyyttä on mietitty tontin rajalta sisälle asti ja kosteudenhallintaan kiinnitetty huomiota suunnittelupöydältä asti.
Havainnekuva, saattaa poiketa toteutuksesta. Sitowise Oy


Kotipolku rakennuttaa uuden kerrostalon Risuharjuntie 2:een Siilinjärven keskustan tuntumaan. Rakennustyöt alkoivat syksyllä ja valmistuvat tämänhetkisen arvion mukaan ensi syksynä lokakuussa.
Kyseessä on viisikerroksinen kerrostalo, johon tulee kaksioita ja kolmioita. Raija Pajusen mukaan tähän päädyttiin, koska pienistä asunnoista on Siilinjärvellä nyt kova kysyntä. Kaikissa asunnoissa on sauna ja talossa hissi.
– Uusia asuntoja tarvitsevat myös peruskorjausten alta pois muuttavat asukkaat. Vanhojen talojen peruskorjausten aikataulutus on osittain riippuvainen uudisrakennusten valmistumisaikataulusta. Ilmoitamme uudiskohteiden asunnot haettavaksi julkisesti lähempänä valmistumista, Pajunen toteaa.
Kohteen pääurakoitsija on YIT Rakennus. Pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sitowise.

Tärkeä kosteudenhallinta

Kotipolku käyttää Risuharjuntie 2:ssa ensimmäistä kertaa Kuivaketju10-toimintamallia. Sen tavoitteena on vähentää kosteusvaurioiden riskiä aina suunnittelusta alkaen. Hankkeessa on alusta pitäen mukana riippumaton kosteudenhallintakoordinaattori, joka valvoo kosteudenhallintaa ja opastaa siihen liittyvissä kysymyksissä.
Jani Arvilommin mukaan kosteudenhallinta on tärkeä osa laadunvalvontaa. Huomiota kiinnitetään muun muassa sadevesien ohjaukseen, materiaalivalintoihin ja työtapoihin. Kaikki vaiheet myös dokumentoidaan tarkasti.
Kotipolku aikoo käyttää toimintamallia kaikissa tulevissa uudisrakennus- ja peruskorjauskohteissa. Seuraavan kerran sitä sovelletaan Toivalan Pyöreälahteen rakennettavassa rivitalokohteessa, jonka on määrä valmistua vuonna 2020. Noin 50 asuntoa käsittävän kohteen KVR-urakka on paraikaa kilpailutuksessa.

p

Siilinjärven
Kotipolku Oy
Siilinjärven
Asumisoikeus Oy
Kuiluntie 5, II krs
71800 Siilinjärvi
ma – pe klo 8 – 15.45
puh. 044 474 0151, 044 474 0153
etunimi.sukunimi@sjkotipolku.fi
info@sjkotipolku.fi
www.sjkotipolku.fi
www.siilinjarvenasumisoikeus.fi