Sarenin työporukka ja Risto sekä Hannele Mäkelä tarkastelemassa töiden etenemistä.

Leppävirtalainen Sareni Oy on erikoistunut kattorakentamiseen ja ulkovuoraukseen. Historiallisten rakennusten säilymisen tärkeimpiä edellytyksiä on kunnollinen katto. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi yritys halusi antaa oman panoksensa veteraanin talon kattotöihin.

Kievarin nimellä tunnettu rakennus on vanhimpia Leppävirralla säilyneitä rakennuksia. Kaunis mansardikattoinen talo on sisältäkin lähes alkuperäisessä kunnossa. Talossa asuu iäkäs Mäkelän pariskunta kolmen poikansa kanssa. Viime lokakuussa arvorakennus sai uuden katon ja paikallisella erikoisosaajalla oli projektissa tärkeä rooli. Yrittäjä Henri Nissinen kertoo projektin olevan yhdenmukainen perheyrityksen arvomaailman kanssa.
– Halusimme auttaa heitä saamaan uuden katon, näin talo säilyisi kirkonkylän katukuvassa ja kotina vielä pitkään. Sareni Oy osallistui talkoisiin omalla panoksellaan ja työntekijämme lahjoittivat omasta palkkapussistaan yhden päivän työpanoksensa hyvälle asialle. Näin osallistuimme Suomi 100 -vuotta kampanjaan. Jos haluamme auttaa veteraaneja, ei aikaa ole hukattavaksi. Oli kunnia olla talkoissa mukana itse Mäkelöiden ja sotaveteraanijärjestön kanssa, Nissinen kertoo.

Kotimaista huippulaatua

Peltikatoissa Sareni Oy käyttää vain Suomen olosuhteisiin kehitettyjä ja vuosia testattuja kotimaisia peltikatteita. Ammattitaitoiset kattopeltisepät vastaavat vaativienkin rakenteiden, kuten katon taitteeseen asettuvan piipun pellityksestä. Taitokset kantataan millintarkasti kanttauskoneella. Lopputuloksena on katto, josta sen tekijät ja omistaja voivat olla ylpeitä vuosikymmeniä. Yritys työllistää toistakymmentä itäsuomalaista toimialan erikoisosaajaa.

p

Sareni Oy
Kaivonkorvantie 31 E
79150 Konnuslahti (Leppävirta)
puh. 040 555 0127
info@sareni.fi
www.sareni.fi
Meidät löydät myös Facebookista