Aetoleipurin leipomossa Julkulassa tuotteet valmistuvat ammattilaisten käsissä.

Aetoleipuri on Kuopiossa jo käsite. Julkulassa sijaitseva leipomo on erikoistunut aitoon, käsintehtyyn leipään ja sämpylään sekä monipuoliseen valikoimaan suussa sulavia pullia, leivonnaisia ja muita konditorian herkkuja.

Suomalaiset arvostavat leipää ja syövät sitä keskimäärin neljä viipaletta päivässä. Yhä useampi on alkanut kiinnittää huomiota leivän laatuun ja alkuperään. Julkulassa kaikki leivotaan suomalaisesta viljasta.
-Meille suomalainen luomu ja pelkkä luomu ovat kaksi eri asiaa. Jos luomuleivän raaka-aineet tuodaan Keski-Euroopasta, on ihan sama jo valita suomalainen vakioviljelty jauho. Me valmistamme ruisleivät nimenomaan suomalaisesta luomujauhoista, leivomme ne Julkulassa ja asiakkaamme saavat leivät tuoreina joko myymälöistämme tai Kuopion ja Siilinjärven kaupoista, yrittäjä Markku Kiiskinen kertoo.
Leivän matka ei ole pitkä uunista kuluttajalle, joten kyseessä on taatusti tuore lähiruoka.
– Aito paikallisuus on meille kunnia-asia ja haluamme palvella tämän alueen ihmisiä mahdollisimman hyvin. Tuotteiden valmistus lähellä kuluttajaa on ehdoton vahvuutemme.

Uutuutena ruissämpylät

Aetoleipurin sämpylävalikoima on saanut uuden tuotteen, maltaisen ruissämpylän. Juureen valmistetut sämpylät saavat makua sekä rapean kuoren pitkästä paistoajasta sekä ruis-, ohra- ja spelttivehnämaltaista.
– Kuitua ja täyteläisyyttä sämpylään tuo luomu täysjyväruisjauho, jota on viljaraaka-aineista peräti 27 prosenttia.

Konditoriosta herkut juhlapöytään

Aetoleipurin konditoria on koko ajan kasvattanut suosiotaan. Makoisat täytekakut, leivonnaiset, pullat ja muut tarjottavat niin kahvipöytään kuin suuriinkin juhliin tekevät kauppansa.
– Joulupöytään meiltä löytyvät perinteiset tortut ja piparit, sekä kakut, pikkuleivät ja muut leivonnaiset. Joulun erikoisuutemme, kuten Tiernapoika-leivokset ovat myös suosittuja. Mikä parasta, asiakkaamme tietävät, että tilattu herkku on tuoretta ja vasta tehtyä, lupaavat Hanna Niskanen ja Markku Kiiskinen.

p

Aetoleipuri Oy
Julkulan Leipomo
Puijonsarventie 20, 70260 Kuopio
puh. 050 919 6973
ma – pe 8 – 17
aeto@aeto.fi
www.aeto.fi

Aeto Myymälä-Kahvila
Sammakkolammentie 6, 70200 Kuopio
puh. 050 919 6974
ma – pe 9 – 17
aeto@aeto.fi
www.aeto.fi