Hanna Partasen leipomossa kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä alusta loppuun saakka. Kuvassa valmistuvat rukiiset riisipiirakat.

Hanna Partasen maankuulut kalakukot leivotaan alkuperäisen reseptin mukaan. Täyteläisen arominsa kukot saavat leppähaloilla lämpiävässä puu-uunissa.

Aromikas kalakukko kuuluu niin monen paikallisen kuin turistinkin kesään. Ikisuosikkeja ovat ahven- ja muikkutäytteiset kukot. Tilauksesta leipomo paistaa myös liha-, lanttu-, kasvis- ja kirjolohikukkoja.
Moni piipahtaa hakemaan uunituoreen kalakukon suoraan Hanna Partasen leipomosta. Kesäaikaan kukkoja paistetaan myös lauantaisin.
– Kukot otetaan uunista illalla seitsemän jälkeen. Leipomo on arkisin ja juhannuksen jälkeen myös lauantaisin puoli yhdeksään asti auki, toimitusjohtaja Perttu Partanen kertoo.
Kalakukkojen lisäksi leipomon valikoimassa ovat tutut lihapiirakat, ruiskuoriset riisipiirakat, munkkirinkelit sekä vadelmahillolla tai omenahillolla täytetyt munkit. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia.

Kuopion historiaa

Hanna Partasen leipomolla on pitkät perinteet. Myös leipomorakennus on palanen Kuopion historiaa. Hanna leipoi kukkoja ensin kotipaikallaan Lehtoniemessä ja myi niitä torilla. Kasarmikadun leipomorakennuksessa alkoi vuonna 1930.
Hyvä palvelu oli Hannalle sydämenasia, ja sitä se on leipomon väelle yhäkin.
– Isoisoäitini Hanna olisi varmasti iloinen ja ylpeä leipomosta tänäkin päivänä, Perttu Partanen sanoo.

p

Kalakukkoleipomo
Hanna Partanen
Kasarmikatu 15, 70110 Kuopio
puh. 017 282 1609
leipomo ma – pe 6 – 20.30, la 6 – 14 (juhannuksesta elokuun puoliväliin la klo 6 – 20.30)
myyntikoju torilla ma – la 7.30 – 14.30, Kesällä myös iltatorilla
www.hannapartanen.com
Löydät meidät Facebookista