Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Aito peltikatto syntyy taidolla ja tunteella

Rakentaminen ja remontointi

Peltikaton valmistus on käsityötä. Kuvassa peltiseppä Mika Kauhanen.

Perinteinen saumakatto on täysin tiivis, turvallinen ja pitkäaikainen katto. Aitokatto syntyy Peltikii Palvelun ammattilaisten tekemänä ammattitaidolla ja käsityönä.

Peltikii Palvelulle peltikaton valmistus on yhdistelmä perinteistä ja modernia ammattitaitoa sekä käsityöläisen osaamista. Jokaiselle rakennukselle syntyy sopiva katto, joka on valmistettu tunteella ja ammattiylpeydellä.
– Esimerkiksi Saksassa kattoremontteihin suhtaudutaan hieman eri tavalla kuin täällä Suomessa. Katto arvostetaan talon tärkeimmäksi julkisivuksi, ja katon teettäjät jopa jonottavat ammattitaitoisia tekijöitä suojaamaan tärkeän omaisuutensa, oman kodin. Saksassa kuka tahansa ei voi tehdä kattoja, vaan pätevyyden hankkiminen tapahtuu ammattitaitovaatimusten mukaisella monivuotisella mestari-kisälli-koulutuksella, toimitusjohtaja Markus Kauhanen kertoo.

Uutta tietoa ja toimivia perinteitä

Samaan perimmäiseen ajatukseen perustuu myös Peltikii Palvelun toiminta. Yrityksen henkilökunta on sekoitus vuosikymmenten kokemusta ja nuorta intoa. Alan tuoreinta oppia ammennetaan koulutuksista ja monet työntekijät ovatkin suorittaneet tai suorittamassa esimerkiksi rakennuspeltisepän tutkintoa.
– Kun henkilökunnasta löytyy niin pitkänlinjan kokemusta kuin alan uusinta tietotaitoa, löydetään käytännön työssä lopputuloksen kannalta parhaat ratkaisut. Jokainen rakennus on erilainen ja me räätälöimme ratkaisut tapauskohtaisesti.
Lopputuloksena on paras mahdollinen katto kullekin rakennukselle.
– Suojaamme kotisi tunteella ja ammattitaidolla, aidosti hand made, Kauhanen summaa.

Helppo huollettavuus ja pitkäikäisyys ratkaisivat valinnan

Kuopiolaisen Mikko Koposen hirsitalo sai ylleen saumapeltikaton viime syksynä. Laptin työpäällikkönä työskentelevä Koponen on rakennusasioista hyvin perillä. Jo alusta asti pelti oli materiaaleista hänen ykkösvaihtoehtonsa sen pitkäikäisyyden ja helpon huollettavuuden ansiosta.
– Kun katossa ei ole yhtään pellistä läpiporattuja kiinnikkeitä ja niistä syntyineitä reikiä, on mahdollisia vuotokohtia vähemmän.
Suurin mietinnän paikka oli se, tekeekö Koponen työn itse.
– Kysyin tarjouksia myös valmismittapelleistä, mutta katon asentaminen itse olisi katon haasteellisen muodon takia ollut rakentamisaikatauluun nähden liian työlästä ja hidasta, koska talvi teki tuloaan. Talomme katto on monimuotoinen ja siinä riittää kulmia, esimerkiksi räystäät ja harja eivät ole samassa linjassa keskenään. Kun aloin laskea omalle työlle hintaa, tulin siihen tulokseen, että toteutus kannattaa tilata muualta.
Koponen on tyytyväinen sekä palveluun että lopputulokseen. Suunnitelmia tehtiin yhdessä ja talo saatiin säältä suojaan vajaassa viikossa. Peltisepät suunnittelivat ja asensivat samalla myös tikkaat, lumiesteet ja kulkusillat.
– Markus muistaa kysyä, mitä toiveita asiakkaalla on toteutuksen suhteen. Yhdessä tehtiin suunnitelmat, mutta muuten Peltikii Palvelu hoiti homman.
Koponen pohtii, että juuri hänelle saumapeltikatto ammattilaisen tekemänä oli ehdottomasti oikea ratkaisu.
– Ainakin tällaiselle monimuotoiselle katolle saumapeltikatto on hyvä valinta. Teknisten ominaisuuksiensa lisäksi katto on myös hyvännäköinen ja sopii tähän taloon erinomaisesti.

Onnistuneen kattoprojektin päätteeksi on helppo hymyillä. Mikko Koponen luotti kotinsa katon rakentamisen Markus Kauhasen ja Peltikii Palvelun osaaviin käsiin.
p
PeltiKii Palvelu
/Markus Kauhanen Oy

puh. 044 546 0256
www.peltikii.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa!

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.