Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Anssi K Laitisen ME on nyt virallinen

Henkilöt, Musiikki, Muut

Guinness World Records™ -ennätyskirjan virallinen harmonikan kestävyyssoiton maailmanennätys soitettiin 11.7.-13.7.2018 Kuopiossa. Harmonikkataiteilija Anssi K Laitinen soitti peräti 40 tuntia, kolme minuuttia ja kymmenen sekuntia. Tulos on nyt saanut myös GWR-organisaation virallisen hyväksynnän.

Ennätykseen ei  riitä pelkkä mies ja soitin. ME-mies Anssi K Laitinen korostaa luotettavan tukijoukon merkitystä ennätysyrityksen onnistumisessa.

Olavi Rytkönen oli helmikuussa 2018 ensimmäinen tukimies, jonka pyysin mukaan. Kokenut tapahtumatuottaja, juontaja ja Savon XPressistäkin tuttu toimittaja kasasi kevään ja alkukesän aikana puitteet yritykselle eli neuvotteli soittopaikaksi upean Kuopion Klubin, videokuvaajaksi Jussi Hevanderin ja hierojaksi Janne Juvosen. Olavilla oli iso urakka haalia mukaan tarpeellinen määrä virallisia todistajia, mutta onneksi hänen verkostonsa ulottuvat eduskunnasta musiikin ja liikemaailman nimihenkilöihin ja hän sai todistajiksi mukaan 31 erittäin arvovaltaista henkilöä. Kokonaisuudesta vastaavina valvojina, tarkkailijoina ja todistajien ohjeistajina olivat vuorokauden ympäri Olavin lisäksi Virpi Laukkanen, Aki Tuovinen, Juhani Heiskanen ja Jussi Salmi sekä Mika Lappalainen. Ravintolamestarit vastasi siitä, että toimitsijoilla ja huoltojoukoilla kuin myös yleisöllä oli vuorokauden ympäri ruokaa ja juomaa tarjolla hienossa miljöössä, Laitinen luettelee.

– Oma huoltoryhmäni uurasti koko suorituksen ajan täydessä valmiustilassa. Anita Jämsén ansaitsee todellisen erityismaininnan, hänen johdollaan 11-henkinen huoltoryhmä sekä hieroja Janne Juvonen pitivät minut pystyssä ja toimintakykyisenä sekä koko ajan tietoisena aikarajojen täyttymisestä. Ilman tätä joukkoa ja koko suorituksen ajan paikalla ollutta kannustavaa yleisöä olisi ennätys jäänyt tekemättä.

Anssi K Laitinen piti ME:tä hallussaan jo vuosina 2010 – 2017. Syksyllä -17 ennätys siirtyi 49 minuutin erolla yhdysvaltalais-italialaiselle Cory Pesaturolle tuloksella 32 tuntia ja 14 minuuttia.

– Päätin yrittää ottaa ennätyksen takaisin Suomeen, Savoon ja Kuopioon ja mahtavan tukiryhmän avulla onnistuin. 40 tunnin tavoitteeni täyttyi ja soitin kaikkiaan 610 eri kappaletta. Jokaisesta soitetusta tunnista kertyi viisi minuuttia lepoaikaa ja ensimmäiset 13 tuntia soitin ilman lepotaukoja. Jokaisen kappaleen tuli kestää vähintään kaksi minuuttia ja kappaleiden vaihtoon sai mennä enintään 30 sekuntia, Laitinen kertoo.

Kivun läpi voittoon

– Noin 20 tunnin kohdalla sain käsiini vaikean kipukohtauksen ja vain Juvosen Jannen osaava toiminta pelasti minut jatkoon. Kun vanha ME rikkoutui Säkkijärven polkan soidessa ja täyden salin hurratessa, vapauduin paineesta ja loppu oli helpompaa. Ennätyksen jälkeen tosin oman haasteensa toi dokumentaation laatiminen ja kääntäminen englanniksi GWR:n edellyttämällä tavalla, materiaalia kertyi yli 200 tiedostoa. Jouduimme koostamaan dokumenttipaketin kahteen kertaan, sillä ensimmäinen lähettämämme versio oli muutamilta osin vaillinainen. Onneksi saimme hyvää ohjeistusta GWR:n taholta, paljastaa virallinen ME-harmonikansoittaja, maailman ylivoimaisesti kestävin hanuristi Anssi K Laitinen.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.