Erikoishammasteknikko Satu Koskela tekee lahjaksi kipsimalleja vauvan jalkaterästä ja kädestä. Kuvassa mallintekoon tulossa kuusiviikkoinen pikkumies äitinsä Katja Vitsalan kanssa.

Erikoishammasteknikko Satu Koskela viihtyy työssään. Arkea värittävät mukavat kohtaamiset asiakkaiden kanssa.

Satu Koskelalla on asiakkaita laidasta laitaan. Nuorimmat heistä ovat vain muutaman viikon ikäisiä vauvoja, kun taas vanhimpien ikä hipoo sataa vuotta.
– Rakastan asiakkaita ja työtä heidän kanssaan, Koskela sanoo.
Päätyönään Koskela valmistaa ja huoltaa yksilöllisiä hammasproteeseja ja hammassuojia. Kokeneena erikoishammasteknikkona hän ymmärtää asiakkaan toiveet jopa puolesta sanasta ja osaa myös varata riittävästi aikaa jokaiselle.
Kasvokkain kohtaaminen on erityisen tärkeää, kun asiakas tarvitsee hammasproteesin. Asiakkaalle on iso etu sekin, että Koskela tekee kaiken alusta alkaen itse käsityönä.
– Hampaat ovat hyvin henkilökohtainen asia. Kun muistan asiakkaan, voin valmistusvaiheessa miettiä, mikä sopii hänelle ulkonäön puolesta.

Muisto vauva-ajasta

Koskela valmistaa myös kipsijäljennöksiä vauvan jalkaterästä ja kädestä.
Yksityiskohtainen jäljennös on kiva tapa muistaa vastasyntynyttä ja tämän tuoreita vanhempia. Kummeille ja isovanhemmille voi samalla teettää jäljennöksen vauvan kantapohjasta.
– Vauvan on hyvä olla alle kahden kuukauden ikäinen, jolloin hän ei vielä kovin paljon liikuttele käsiään ja jalkojaan. Isompien kanssa tämä ei oikein onnistu.
Lopuksi Koskela muistuttaa, että aika vastaanotolle kannattaa aina varata etukäteen, olipa asiana sitten kipsijäljennös, hammassuojat tai hammasproteesi.

p

Erikoishammasteknikko
Satu Koskela
Suokatu 16, 70100 Kuopio
puh. 044 553 3535
eht@satukoskela.fi
www.satukoskela.fi