Tervetuloa Hotel Scandic Atlakseen, toivottaa hotellinjohtaja Miia Siltala.

Kuopion perinteikkäin hotelli, ensi vuonna jo 90 vuotta täyttävä Hotel Atlas, on saanut perinteikkään nimensä takaisin. Korkeatasoisessa hotellissa yhdistyvät moderni palvelutaso, aito savolainen palveluasenne ja laadukas keittiö.

Cumulus-hotellien liiketoiminta siirtyi Restel-ketjulta Scandicille viime joulukuussa. Scandicista tuli kaupan myötä Suomen suurin hotelliketju ja Kuopiossakin on nyt kaksi Scandic-hotellia. Hotelli Atlas avattiin vuonna 1929 ensimmäisenä kansainvälisen tason hotellina pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Scandic palautti huhtikuussa Atlas-nimen hotellille. Palaute vanhan nimen palauttamisesta on ollut runsasta ja kiittävää.

Klassikko-hotelli keskellä Kuopiota

Scandic Atlaksen hotellinjohtaja Miia Siltala on yhtä aikaa iloinen, helpottunut ja innoissaan hotellin tulevaisuudesta.
– Muutaman vuoden sisällä on tapahtunut paljon, mutta nyt palaset ovat lopultakin loksahtaneet paikalleen. Olen muiden kuopiolaisten kanssa vilpittömän iloinen Atlas-nimen palauttamisesta ja teemme parhaamme, että hotelli tulee olemaan jatkossakin maankuulun nimensä arvoinen.
Hotelli on täysin remontoitu ja laajennettu vuonna 2012. Vanhan hotellin hohto näkyy muun muassa museoviraston suojelemissa julkisivussa ja Atlas-salin pylväissä. Scandic Atlas sijaitsee aivan ydinkeskustassa Kuopion torin laidalla ja palvelut ovat sitä luokkaa kuin paraatipaikalla kuuluu ollakin.
– Meillä on tarjota vieraillemme saunallisia, kylpyammeellisia ja parvekkeellisia huoneita ja lisäksi sviittejä. Scandicin aamupala on suorastaan käsite, ja meillä on myös kaupungin pihviravintoloiden kärkeä edustava Grillsson Steakhouse & Bar, Siltala kertoo.

Grillsson tarjoaa valinnanvaraa ja monipuolisia makuja

Suosittu ravintola Grillsson Steakhouse & Bar jatkaa tutulla paikallaan Scandic Atlaksen katutasossa. Uudistunut ruokalista tarjoaa laadukkaista, kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa kansainvälisellä twistillä. Mureat ja suussa sulavat rotukarjan pihvit sekä muhkeat burgerit ovat listan ydin edelleen, mutta nyt valinnanvaraa on entistäkin enemmän.
– Scandic Atlaksen ravintolan listalta löytyvät toki myös Scandic-klassikot, mutta muutoin listassa näkyy meidän kuopiolaisten oma kädenjälki ja Grillssonin Green Grill -ideologia. Kaikista annoksista syntyvät upeat kasvisversiot ja koko ajan suosiotaan kasvattavat share-annokset sopivat loistavasti yhteiseen ruokaelämykseen ystävien kanssa. Annoksia on helppo tuunata oman maun mukaisiksi eri lisukkeilla, joiden valikoima on nyt todella monipuolinen. Grillssonin makumaailma on raikas ja laadukas, tarjolla on jokaiselle jotain ja enemmänkin. Myös Grillssonin lounaalla näkyvät samat uudet vivahteet kuin a la carte-listallakin, Miia Siltala lupaa.
Scandic-aamiainen puolestaan on kaikkialla Suomessa tunnettu monipuolisuudestaan. Sen nautittuaan matkailija tai työmatkalainen jaksaa pitkälle päivään.
– Scandic-aamiainen on jo käsite ja siihen mekin panostamme vahvasti. Monipuolinen aamupala tarjotaan upeassa miljöössä eli historiallisessa Atlas-salissamme Tervetuloa makujen maailmaan ja majoittumaan modernisti Scandic Atlakseen, hotellinjohtaja Miia Siltala toivottaa.

p

Hotel Scandic Atlas
Haapaniemenkatu 22
70110 Kuopio
puh. +358 300 8704 23
atlas@scandichotels.com
www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/kuopio/scandic-atlas