Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Carlson – vastuuta ja välittämistä jo 160 vuotta

Päivittäistavarat

Kaupan ala on jatkuvassa muutoksessa, ja Carlson vastaa muutokseen. Kehitysjohtaja Erkka Sarnola tähyää yhtiön tulevaisuuteen näköalapaikalta.

Juankosken Ruukilta alkunsa saanut Carlson on suuri kuopiolainen menestystarina. Juhlavuottaan viettävästä yhtiöstä on kehittynyt ympäri Suomea vaikuttava monipuolinen tavaratalo-, rautakauppa- ja kodinmyymäläketju, joka vastaa modernin maailman haasteisiin vastuullisella otteella.

Kulunut vuosi on ollut Carlsonille vilkas. Jyväskylän keskustaan ja Vantaan Jumboon avattiin uudet kodinmyymälät. Helsingin Redin kodinmyymälä avasi ovensa jo viime syksynä. Keväällä myös Varkauden ja Savonlinnan myymälät uusiutuivat täysin.
Keväällä 2018 puolestaan avattiin verkkokauppa, joka on saanut innostuneen vastaanoton ja on vahvassa kasvussa.
– Verkkokaupan suosio teki selväksi, että kysyntää on paitsi verkkokaupalle myös kivijalkamyymälöille Keski- ja Etelä-Suomessa. Verkkokauppa ja myymäläverkosto tukevat meillä vahvasti toisiaan. Verkko-ostosten keräys ja pakkaus tapahtuu myymälöissä, ja asiakas voi halutessaan hakea tuotteet lähimmästä myymälästä. Nyt verkko-ostokset voi noutaa myös sisaryhtiömme Halosen myymälöistä, joten pystymme palvelemaan asiakkaita entistä tiheämmällä verkostolla, kehitysjohtaja Erkka Sarnola kertoo.
Carlson on valinnut juhlavuoden teemaksi vastuun ja välittämisen.
– Meillä on vahva välittämisen kulttuuri, joka näkyy esimerkiksi henkilökunnan sitoutumisena. Henkilöstöstä löytyykin paljon pitkiä, jopa kymmenien vuosien työsuhteita.
Välittäminen näkyy myös asiakaspalvelussa. Carlson kouluttaa henkilökuntaansa jatkuvasti pitääkseen ammatillisen osaamisen ja tuotetietouden ajan tasalla, samoin myynnin koulutukseen panostetaan.
– Asiakaspalvelu on ollut Carlsonin toiminnan kantavia asioita aina ja edelleen asiakkaat arvostavat osaavaa, henkilökohtaista palvelua.

Carlson goes green

Carlson kantaa oman vastuunsa ympäristöstä. Tuotevalikoimaan on otettu entistä enemmän kierrätysmateriaaleja, kuten esimerkiksi biomuovista valmistettuja tuotteita. Kierrätyskampanjoissa puolestaan kerätään esimerkiksi käytöstä poistettuja pannuja ja vuodevaatteita.
– Myös muotiin olemme lisänneet vastuullisten brändien valikoimaa. Hankinnoissa tähtäämme pitkäaikaisiin ja luotettaviin kumppanuuksiin.
Ympäristöteot ulottuvat myös kaupankäynnin arkeen. Vuoden 2018 lopulla muovikassit muuttuivat maksullisiksi ja somistemateriaaleissa muovin käyttöä on vähennetty radikaalisti. Rautakauppojen puolella led-valot vähentävät sähkökulutusta.

Vastaus kaupan alan muutokseen

Carlson on aina kuulunut vahvasti Kuopion keskustan katukuvaan ja näin tulee olemaan jatkossakin.
– On tärkeää saada asiakkaat jälleen asioimaan keskustassa. Kaupunkikeskustan elävyyden edesauttaminen onkin meille kunnia-asia, kehitysjohtaja Sarnola kertoo ja mainitsee esimerkkinä Atlaksen kiinteistön kunnostuksen.
– Carlson on ikoni Kuopion torin laidalla ja Volttikadun rautakaupalla on myös erittäin hyvä, vuosikymmenten tunnettavuus.
Itsekin syntyperäisenä kuopiolaisena hän muistaa Carlsonin pitkältä ajalta. Yrityksen palveluksessa hän on ollut neljä vuotta.
– Tehtäviini kuuluu muun muassa raportoinnin, ohjauksen, verkkokaupan sekä myymäläkonseptin kehitys.
Sarnola onkin mielenkiintoisella näköalapaikalla niin Carlsonin kuin koko alan tulevaisuuteen.
– Kaupan ala muuttuu kovaa vauhtia. Carlson vastaa aktiivisesti muutokseen. Tässä auttavat vastuullisen kotimaisen perheyrityksen arvot. Haluamme pitää kotimaista kauppaa yllä jatkossakin ja hoitaa myös velvoitteemme kotimaahan. Tämä onnistuu kovalla työllä ja asiakkaiden kokonaisvaltaisella kuuntelulla.

Asiakaspalvelua täydellä sydämellä

Juha Hukkanen on tuttu monelle kuopiolaiselle Carlsonin tavaratalon kenkämyymälästä. Takana on palvelusvuosia jo 39. Taloon hän tuli aikoinaan niin ikään Carlsonilla työskennelleiden äidin ja tädin perässä.
– Tämä on hyvä talo työskennellä. On mukavat työkaverit ja työntekijöille on rakennettu erinomaiset olosuhteet tehdä työtä. Täällä saa jokainen olla oma itsensä, hän kertoo.
Vuosien aikana tuttuja asiakkaita on kertynyt lukemattomia ja useassa sukupolvessa. Kenkäostosten yhteydessä myyjä on mukana asiakkaan iloissa ja suruissa. Paras palaute tehdystä työstä tulee asiakkaalta suoraan. Kun asiakas tulee ostoksille toisenkin kerran, jotakin on tehty oikein. Pitkän uran myötä Hukkaselle onkin kehittynyt selvä ajatus siitä, mitä on hyvä asiakaspalvelu.
– Kaikki lähtee asiakkaan tarpeiden huomioon ottamisesta. Täytyy löytää sellainen tuote, jonka asiakas tarvitsee. Siinä meidän myyjämme ovat erittäin hyviä, täältä löytyy paljon erittäin ammattitaitoisia myyjiä, jotka hallitsevat hyvän asiakaspalvelun.

Kodin tekee Carlson

Volttikadun myymälänjohtaja Mikko Sairasella on takanaan jo 20 vuotta Carlsonin palveluksessa.
– Tulin taloon harjoittelijana ja olen saanut kehittää osaamistani monipuolisesti Savonlinnan, Iisalmen ja Kuopion myymälöissä.
Carlsonin Rautakaupan ehdoton vahvuus on monipuolisuus. Rautakaupasta löytyy kaikki talon perustamistarvikkeista aina viimeisteltyyn kattaukseen asti.
– Mottomme on: kodin tekee Carlson ja meiltä tosiaan löytyy perusrautakauppaa laajempi valikoima, kuten kodinkoneet, piensisustustarvikkeet ja luonnollisesti kaikki pintamateriaalit.
Tiiviin kumppaniverkoston ansiosta saman katon alta järjestyvät myös muut tarvittavat palvelut, kuten kalusteiden asennus- ja sisustussuunnittelupalvelut.
– Pystymme tarjoamaan asiakkaalle avaimet käteen -palvelua. Esimerkkinä rautakaupan uusista satsauksista on saunaosasto. Sauna merkitsee suomalaisille paljon. Tarvikkeiden ohella meiltä saa saunaan myös sisustussuunnittelun sekä asennuksen.
Kesän tullen monipuolinen puutarha- ja pihaosasto palvelee asiakkaita. Kasvien lisäksi valikoimista löytyy paljon muutakin pihaan ja puutarhaan liittyvää.
– Ulkona oleminen, syöminen, terassit ja grillaus kiinnostavat ihmisiä tällä hetkellä kovasti. Meille on tärkeää olla mukana ajan hermolla, perinteitä unohtamatta.

Carlsonin omat työntekijät malleina 1970-luvulla Puijon rinteen juurella, mainostamassa Mazda-henkilöautoa.

p

Carlson Tavaratalo
Kauppakatu 36, 70110 Kuopio
ma – pe 9 – 20, la 9 – 17
puh. 020 742 7040

Carlson rautakauppa
Volttikatu 1 B, 70700 Kuopio
ma – pe 7 – 19, la 9 – 16,
su 10 – 15 (16.6. saakka)
puh. 020 742 7100
www.carlson.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.