Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Digijohtaja tutuksi

Henkilöt, Ihmiset ja ilmiöt

Tehtäväni on tuoda innovatiivisesti ja kustannustehokkaasti kunnan käyttöön uusia digitaalisia työvälineitä ja palveluita. Siilinjärven kunnan digijohtajan tehtävä on todella mielenkiintoinen ja mieluinen, olenhan tyytyväinen siilinjärveläinen itsekin, Tiia Häsä kertoo.

Tiia Häsä on asunut Siilinjärvellä jo toistakymmentä vuotta.
Tyytyväisen asukkaan lisäksi hän on nyt myös kunnan tuore digijohtaja.

Siilinjärvellä ollaan valmiita uuteen digiloikkaan. Kunnan tavoitteena on nousta johtavaksi etätyön kehittäjäkunnaksi. Tiia Häsä aloitti uudessa digijohtajan virassa joulukuun alussa.
Aiemmin Häsä on työskennellyt Istekillä erilaisissa, muun muassa kaupungille ja sairaanhoitopiireille tehdyissä projekteissa projektipäällikkönä sekä viimeiset viisi vuotta pieksämäkeläisen KPA Uniconin tietohallintojohtajana.
Vahvana tietohallinnon ammattilaisena hän hurrasi, kun huomasi, että kotikunta Siilinjärvi etsii itselleen digijohtajaa.
– Ajattelin ihan kuntalaisena, että onpa hienoa kun tänne palkataan digijohtaja. Sitten nukuin yön yli ja vasta seuraavana päivänä mieleeni tuli, että minähän voisin itsekin hakea. Luin ilmoituksen uudestaan ja huomasin, että useimmissa kohdissa vaatimukset natsasivat osaamiseni kanssa yhteen. Tuli sellainen olo, että minulla todella olisi annettavaa ja että haluan tehdä niin hyvän esittelyn itsestäni kuin suinkin vain osaan, Häsä muistelee.
Hyvä fiilis jatkui koko rekrytointiprosessin ajan.
– Rekrytointihan on molemminpuolinen kauppa. Jo hakemisvaiheessa syntynyt innostus jatkui koko prosessin ajan ja oli mitä ilmeisimmin vastavuoroista, koska minut valittiin.

Innovatiivisia digitaalisia välineitä kuntalaisille

Uudessa työssään Häsä näkee vahvuudekseen pitkän kokemuksen niin digipalvelujen tuottamisesta kuin hankkimisestakin. Tehtävänä on tuoda uusia, ketteräkäyttöisiä digitaalisia välineitä kunnan ja kuntalaisten käyttöön. Tämä on tärkeää esimerkiksi etätyön lisääntyessä. Häsä muistuttaa, että modernit digitaaliset palvelut ovat sitä, mitä ihmiset nykyään odottavat. Palvelujen tulee olla helposti saatavilla.
– Siilinjärvi on hyvänkokoinen kunta, missä ratkaisuja pystytään tekemään ketterästi. Kunnallahan on jo nyt valtavan hyvä maine ja kuntalaiset ovat palveluihin erittäin tyytyväisiä. Pienellä modernisoinnilla asiat saadaan sujumaan vielä jouhevammin ja nykyaikaisemmin. Kun asiointi sujuu näppärästi ja joustavasti, tarjoaa se kunnalle tavan erottautua positiivisesti.
Kunnanjohtaja Vesa Lötjöseltä Häsä kertoo saaneensa evästyksenä kehotuksen innovatiivisuuteen. Häsä muistuttaa myös, että kunnalla on kaksoisrooli niin palvelujen ostajana kuin tarjoajana.
– Minun tehtäväni on myös huolehtia kustannustehokkuudesta, mikä tuo rauhaa myös kunnan johdon suuntaan. Digipalveluista ei saa tulla yllättäviä piilokustannuksia.

Pyöreälahteen nousi unelmakoti

Siilinjärvi on Häsän mukaan hyvä paikka elää. Siitä kertoo jotakin sekin, että vuonna 2017 perheelle valmistui jo toinen omakotitalo Etelä-Siilinjärvelle, Pyöreälahden asuinalueelle. Sitä ennen asuttiin itserakennetussa omakotitalossa Haaparinteellä.
– Kaikki toiveet ja tarpeet täyttyvät täällä. On koulut, päiväkodit ja terveyspalvelut. Olen käynyt Kuopiossa töissä kymmenen vuoden ajan. Kaikki eivät ehkä ihan tiedostakaan sitä, että Etelä-Siilinjärveltä Kuopion torille on ajomatkaa varttitunti, jos sitäkään. Mieheni työpaikka Karjalan lennostossa taas on aivan lähellä ja perheemme 15-, 13- ja 11-vuotiaat lapset ovat vahvasti integroituneet tänne: täällä on koulu, harrastukset ja kaverit, Tiia Häsä kertoo.
Siitä, että kunnan palveluista on ensi käden kokemusta myös kuntalaisena, tarjoaa digijohtajalle arvokkaan pohjan työhön. Ensivaikutelma uudesta työpaikasta on ollut kaikin puolin lämmin ja positiivinen. Vaikeinta taitaa olla uuden työreitin mieleen painaminen. Moottoritielle lähtiessä täytyy muistaa valita Siilinjärven, ei Kuopion ramppi. Olipa suunta kumpi tahansa, molemmat keskustat ovat Pyöreälahdesta katsottuna yhtä lähellä.

Häsän perheen upea koti valmistui uudelle Pyöreälahden asuinalueelle vuonna 2017. Yläkerran makuuhuoneesta avautuu mieltä hellivä, avara maisema Iso-Jälälle.

p
Siilinjärven kunta

www.siilinjarvi.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.