Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Digitalisaatiolla tehoa ajankäyttöön

Erikoisliikkeet

Toivalan Metallin yrittäjät Timo ja Juha Kolehmainen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön R-Officen kanssa. Käyttöopastuksen jälkeen digitalisaatio on tullut luontevaksi osaksi metallialan yrityksen arkea. R-Officen Jaakko Miettinen on Kolehmaisille tuttu vieras.

R-Officen palvelut helpottavat Toivalan Metallin arkea

R-Office on suomalainen tulostus- ja toimiston kokonaisratkaisujen palveluyritys, joka on erikoistunut asian- ja asiakirjanhallintajärjestelmiin. Yrityksen palvelut ja asiantuntemus on Kuopion alueellakin otettu lukuisten yritysten arjen tueksi toimialasta riippumatta. Siilinjärveläinen Toivalan Metalli on hyvä esimerkki perinteisestä yrityksestä, jonka moderni kalusto tarkoittaa myös ajanmukaista asiakirjojen työnkulun ratkaisua.

R-Office Itä-Suomi Oy:n aluepäällikkö Jaakko Miettinen tietää millaisia haasteita asiakirjanhallinta voi yrityksessä luoda. Pahimmillaan vastassa on satoja mappeja tietoa, joka tulisi olla saatavilla ja nopeasti löydettävissä. Moni projekti kestää vuosia ja ihmiset saattavat sen ympärillä vaihtua, silti tietojen tulisi olla asiaankuuluvien henkilöiden käytettävissä.
– Toimistoissa digiaika tarkoittaa kattavasti niin it-laitteistoa, ohjelmistoja, pilvipalveluja kuin kaikkea toimistossa tapahtuvaa tiedon tallentamista, tulostamista ja esittämistä. Mikäli digitaalisilla työvälineillä halutaan saavuttaa tuntuvaa taloudellista hyötyä, pitää kokonaisuuden toimia kitkattomasti. Meidän tehtävämme R-Officella on räätälöidä kullekin yritykselle juuri sen tarpeisiin sopiva ratkaisu ja tehdä se kustannustehokkaasti, Miettinen kertoo ja listaa digitaalisen toimistotyön etuja.
– Liiketoiminta on tuottavampaa ja asiakas- sekä työtyytyväisyys nousevat. Kun viestintää virtaviivaistetaan, on kaikki tieto saatavilla välittömästi kaikille työntekijöille. Kun homma toimii ja projektit etenevät, edistää se luonnollisesti työtyytyväisyyttä ja se heijastuu nopeasti tuottavuuteen. Digitalisaatiolla saavutettavat edut maksavat yllättävän nopeasti investoinnit takaisin, Jaakko Miettinen lupaa.
Tietoon ja dokumentteihin liittyviä työnkulkuja on mahdollista tehostaa huomattavasti kun asiakirjat muutetaan tai tallennetaan sähköiseen muotoon ja ohjataan työnkulkuun. Paperisten ja sähköisten asiakirjojen käsittely yhdenmukaistetaan.
– R-Office auttaa yritystä löytämään sen toimintaan sopivimmat asiakirjojen työnkulkuja tukevat sovellukset. Toimintamalli voi olla vaikka seuraavanlainen: paperidokumentti skannataan Ricoh -laitteella ja tallennetaan suoraan omalle palvelimelle, pilveen, M-Files järjestelmään tai muuhun asiakkaan valitsemaan paikkaan, josta tietojen selailu tapahtuu vaikkapa mobiililaitteella. Tallennuksessa käytetään apuna dokumentista poimittuja tietoja. Tämä toimintamalli vähentää koneen ääressä naputtelua ja mahdollisia ihimillisiä virheitä. Tiedot löytyvät ja työajan voi käyttää yrityksen varsinaiseen ydintekemiseen, Miettinen kertoo ja ottaa esille hyvän esimerkin edellä mainitusta toimintamallista. Siilinjärveläinen Toivalan Metalli on metallialan tunnustettu erikoisosaaja, jonka toiminnassa asiakirjoilla ja piirustuksilla on tärkeä merkitys.

Tehoa tuotantoon digitalisaatiolla

Toivalan Metalli on terästöiden erikoisosaaja, joka on toiminut Siilinjärven Toivalassa jo vuodesta 1978 lähtien. Yritys tunnetaan tinkimättömästä laadusta ja ratkaisukeskeisestä toimintatavasta. Noin kaksikymmentä ammattilaista työllistävää yritystä luotsaavat veljekset Timo ja Juha Kolehmainen. Koko henkilökunta on kuitenkin metalli-, ei konttorialan ammattilaisia. Ratkaisukeskeinen yritys on tässäkin asiassa päätynyt moderniin tapaan sujuvoittaa prosessia. Digitalisaatio helpottaa ja nopeuttaa asiakirjoihin liittyviä vaiheita työnkulussa.
Toivalan Metallilla on käytössään omia erityistarpeitaan varten viritetty skannauspalvelu. Työmääräimiä skannattaessa niistä luetaan automaattisesti tietoja, jotka viedään palvelimille tai työasemille kunkin tarpeen mukaan. Skannaus toimii yhtä lailla konttoripuolen koneelta kuin hallin puoleltakin.
– Ylimääräistä naputtelua jää pois ja tieto välittyy oikein, inhimillisen virheen mahdollisuus prosessissa vähenee merkittävästi. Jos väärä koodinumero ei haittaisikaan työn suorittamista oikein, voi se aiheuttaa sen että asiakirja on hankala löytää, kun tarve taas tulee, Timo Kolehmainen kertoo ja korostaa myös paikallisuuden olevan tärkeä elementti R-Officen kanssa tehtävässä yhteistyössä.
– Ajoittain käyttöopastus ja lisävinkit ovat tarpeen, silloin on hyvä kun Miettisen Jaakko on lähettyvillä eikä tukihenkilöä tarvitse lennättää kehäkolmoselta. Tällä systeemillä me voimme keskittyä varsinaiseen työhömme, aika ei tärväydy mappien selaamiseen tai koneen naputteluun.

Metallista melkein mitä vain

Digitalisaatio on yksi osa palveluitaan päivittävän yrityksen toimintoja. Myös konekanta on ajanmukainen. Tuliterä Eagle iNspire 1530 6,0 kW IPG 6G -kuitulaserimme leikkaa jopa 30 mm paksua terästä, ruostumatonta terästä ja alumiinia sekä 10 mm paksua kuparia ja 12 mm paksua messinkiä. Catline-optiolla varustettu kone varmistaa, että leikkausjälki on erittäin tarkka myös paksuissa materiaaleissa ja pienten yksityiskohtien kuten pienten reikien leikkaamisessa.
Laser-leikkeet hiotaan tarpeen mukaan Grindingmaster 42 RB 1350 -hiomakoneen avulla. Kone poistaa jäysteen ja purseet sekä tekee pienet pyöristykset levyleikkeen kaikille reunoille – myös rei’ille ja erikoisimmille muodoille. Näin esimerkiksi maali pysyy paremmin pellin reunoissa. Lopputuloksena on viimeistelty levyleike. Nämä ja monta muuta työkonetta sijaitsevat upouudessa hallissa, joka valmistui viime syksynä.
– Erityisosaamisemme painottuu konevalmistajien, rakennus- ja hissiliikkeiden alihankintaan. Rakennusliikkeet ja metsäkone-alan yritykset ovat nekin meille tärkeitä asiakasryhmiä. Valmistamme metallista mittatilaustyönä tuotteita ja osia, sekä tarvittaessa asennamme tuotteet paikalleen. Toivalan Metallilla on DNV GL:n myöntämä standardien SFS-EN 1090-2 ja SFS-EN 1090-3 EXC2 luokan mukaisten kantavien teräs- ja alumiinirakenteiden CE-merkintäoikeus, Juha Kolehmainen kertoo.

R-Officen valikoimista löytyy myös interaktiivinen RICOH valkotaulu. Se nostaa palaverit ja kokoukset aivan uudelle tasolle, tiedon jakaminen on entistäkin vähemmän paikkasidonnaista, aluepäällikkö Jaakko Miettinen esittelee modernin kokoustekniikan tehokasta työkalua.
p
R-Office Itä-Suomi Oy

Itkonniemenkatu 13, Kuopio
puh. 0290 009 025
www.r-office.fi
Myös Facebookissa

Toivalan Metalli Oy

Sähkökierto 1
70900 Toivala
puh. 010 271 2420
info@toivalanmetalli.fi
www.toivalanmetalli.fi

 

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.