Valikko Sulje

ELÄMÄNI ANNOS -KILPAILU

Vastaa ja voita illallinen kahdelle!

Yksi television suosituimmista ohjelmista on Elämäni Biisi. Sen innoittamana tarjoamme lukijoillemme hauskan Elämäni Annos -kilpailun. Osaatko yhdistää huippukokkien loihtimat annokset oikeisiin henkilöihin? Jokaisella annoksella on oma kiehtova tarinansa, mutta kuka minkäkin tarinan kertoo…

Haastoimme Elämäni Annos -juttuun mukaan kolme kuopiolaista, joille ruoka on parhaimmillaan enemmän kuin pelkkää mahantäytettä. Ruokatarinoijat on numeroitu 1 - 3 ja ruoka-annokset on nimetty A, B ja C. Sinun tehtävänäsi on yhdistää oikea numero ja kirjain. Tässä johtolangat, joko arvaat annokset?

1. Mervi Lappalainen, työterveyshoitaja, Lääkärikeskus Aava

”Työni vuoksi joku voisi kuvitella suhteeni ruokaan olevan hyvinkin tarkka ja pikkuasioissakin terveysaspektia painottava. Toki tietoa ravitsemuksesta löytyy, mutta ruokanipottajaa minusta ei saa. Rentous ja kohtuus ovat avainsanoja. Kokonaisuus on tärkeintä ja joskus voi herkutellakin, kunhan vain arjen ruokatottumukset ovat oikeansuuntaiset. Itse pyrin kokkaamaan paikallisista, tuoreista raaka-aineista. Kauppareissulla teen valintani aina lähiruoan huomioiden, jos suinkin mahdollista.

Minun Elämäni Annos yhdistää minut ja poikani. Tätä annosta olen itsekin yrittänyt aikoinani tehdä monta kertaa, mutta aina vain on pääraaka-aine mennyt liian kuivaksi. Mutta kun poikani hommasi yhteisen luontoharrastuksemme parista kyseisen raaka-aineen ja valmisti annoksen viimeisen päälle ja kelloa kytäten, meni kaikki nappiin. Sitä annosta nauttiessamme yhdistyi monta hyvää asiaa. Äidin ja pojan yhteinen harrastus, loistava raaka-aine ja kaikki se, mikä meille hyvässä ruoassa on tärkeää.”

2. Esko Tikkanen, toimitusjohtaja, Kuopion Uuni ja Kaakeli

”Minun suhteeni ruokaan on melko tavanomainen eikä sisällä mitään suurempia erikoisuuksia. Olen kaikkiruokainen ilman rajoitteita ja pääasiassa nautin normaalista kotiruoasta. Joskus toki on paikallaan hieman irrotella eli syödä hyvin laaturavintolassa tai sitten kokata itse hyvä annos hyvistä raaka-aineista.

Elämäni Annos on tehty korkealuokkaisista raaka-aineista, joista tärkeimmän minulle toimittaa mökkinaapurini. Hän on luontoihminen ja osaa ottaa luonnosta ruokaa vuosisatoja vanhaan malliin. Niin tähänkin annokseen, jonka reseptin satuin aikoinaan lukemaan Kauppalehdestä ja päätin kokeilla. Resepti oli erinomainen ja annos onnistui heti ensimmäisellä kerralla. Mikä parasta, resepti on toiminut sen jälkeen aina ja on siksi kiva valmistaa myös ystäville yhteiseen illanviettoon. Maistuva annos, joka on tehty hyvistä tarpeista ja jonka minäkin varmasti osaan valmistaa – siis Elämäni Annos!”

3. Olli Tiihonen, yrittäjä, ohjelmistosuunnittelija ja koodari, Finadeck Oy

”Minun suhteeni ruokaan on monitahoinen. Monet ravintola-alan yrityksetkin ovat asiakkaitani, mutta työssäni en kokkaa kuin ohjelmistoja. Kotona arki ruoan suhteen menee niin, että teen kerralla isompia eriä, joista riittää pidemmäksi aikaa. Viikonloppuisin panostan ruoanlaittoon enemmän, sillä se on mainiota vastapainoa työllekin. Tykkään näpräillä ja kokeilla kaikenlaista ja monenlaista kokkivermettä on tullut hommattua sous vide -laitteista lähtien. Avopuoliso onkin jo vihjaillut, että vehkeitä alkaisi olla jo tarpeeksi meidän keittiössämme. Minä olen meillä selkeästi innokkaampi kokki kuin puoliso.

Rakkaus on vahva komponentti Elämäni Annoksessa. Aikoinaan kutsuin nykyisen avopuolisoni ja kihlattuni ensimmäisen kerran vierailulle luokseni ja päätin valmistaa juuri tämän annoksen. Kuinka ollakaan, kehuthan siitä tuli ja yhteinen taival alkoi mukavissa merkeissä. Tästä annoksesta tulikin sitten meille yhteinen kestosuosikki, jota on tullut kokkailtua myöhemminkin monet kerrat. Mene ja tiedä vaikka annos löytyisi tavalla tai toisella myös häidemme pitopöydästä!”

Mitkä tarinat ja annokset kuuluvat yhteen?

Yhdistä kirjaimet numeroihin ja nimiin.

Arvomme kaikkien vastanneiden kesken ILLALLISEN KAHDELLE ja lounaslahjakortteja (4 kpl). Kisamme voittajat ja oikeat vastaukset jatkotarinoineen julkaisemme kesänumerossa!

ELÄMÄNI ANNOS A

ELÄMÄNI ANNOS B

ELÄMÄNI ANNOS C

Jätä yhteystietosi ja osallistu arvontaan!