Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Alppilajeissa Eemilistä mukavinta on vauhti ja kaverit.

Se on mukavinta, kun pääsee rinteeseen rauhoittumaan. Näin toteaa 11-vuotias Eemil Kettunen, joka on harrastanut alppilajeja jo neljä vuotta.

Alkujaan innostus lajiin syntyi äidin kanssa rinteessä. Ensin oppia haettiin hiihtokoulusta ja taitojen kasvaessa Eemil siirtyi seuraaviin ryhmiin. Nykyään hän kisaa Kuopio Ski Clubin kilparyhmässä.
– Tykkään kilpailemisesta. Se on aina jännää, että minkälainen aika tulee, hän miettii.
Toisaalta alppilajeja, eli pujottelua, suurpujottelua, superpujottelua, SG:tä ja syöksyä, voi harrastaa, vaikka ei kilpailisikaan.

Suurpujottelu ja lyhyen kepin pujottelu vahvoja lajeja

Harjoituksia nuorilla alppihiihtäjillä on useita viikossa. Kesäisin kaksi kertaa, syksyllä 3 – 4 kertaa viikossa ja talviviikkoina neljä kertaa. Lisäksi tulevat vielä kilpailut. Harjoitusmäärä ei kuitenkaan Eemiliä häiritse.
– Joskus saattaa väsyttää, mutta yleensä ei. Aika usein käyn myös vapaapäivinä kavereiden kanssa laskemassa, jos ei ole harjoituksia. Harkat pidetään joko Kasurilassa tai Puijolla, jossa on hauska, kumpuinen rinne. Joskus viikonloppuisin harjoitellaan Tahkolla. Meillä on myös leirit Rukalla ja Suomulla.
Viime pääsiäisenä Eemil pääsi nauttimaan SM-kisatunnelmasta Levillä. Kokemus oli ensikertalaiselle mieleenpainuva: uusi paikka ja rinteet, mahtava keli sekä muut aktiviteetit kuten kylpylä ja keilaus jäivät hyvin mieleen.
Idolikseen Eemil mainitsee Marcel Hirscherin. Suurpujottelu oli yksi jo uransa päättäneen itävaltalaisen päälajeista, ja se on myös Eemilin suosikki.
– Siinä olen hyvä, samoin lyhyen kepin pujottelussa. On hauskaa ottaa niitä keppejä. En pelkää vauhtia, eikä laskeminen jännitä muutenkaan. Laskiessa en ajattele, että sattuuko, jos kaadun.

Kilpailukausi käynnistyy Joensuusta

Tulevana talvena on luvassa useita kisoja: kilpailukausi alkaa Joensuusta ja jatkuu Tahkon, Himoksen ja Vaasan kautta kevättalven kotikisoihin Kasurilassa. Viimeinen kisa lasketaan Levillä.
Eemil ei ole vielä miettinyt, kuinka pitkälle hän aikoo urheilu-uralla tähdätä. Tärkeintä on, että laskettelu on kiva harrastus, jossa näkee kavereita. Kuopion Ski Clubin 8 – 11 -vuotiaiden ryhmässä harjoittelee sekä tyttöjä että poikia. Samoissa harjoituksissa käy myös Eemilin pikkuveli.
– Harjoitukset on kivoja ja monipuolisia. Kannattaa tulla kokeilemaan, Eemil suosittelee.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.