Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Energiansäästön edelläkävijä

Asiantuntijapalvelut, Rakentaminen ja remontointi

FRG hallitsee kiinteistöjen tehokkaan energiankäytön. Kuvassa (vas.) projektipäällikkö Jarkko Niemi, toimitusjohtaja Sami Jukarainen sekä myynti- ja markkinointijohtaja Antti Kuusela.

FRG Group on vuonna 2018 perustettu tehokkaan energiankäytön asiantuntija, joka auttaa yrityksiä käyttämään energiaa fiksusti ja oikeisiin asioihin. Tämä vapauttaa asiakkaan aikaa ja resursseja liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen.

Toimitusjohtaja Sami Jukarainen innostui energia-alasta jo nuorena. Alan opintojen ja työkokemuksen myötä hän alkoi pohtia, miten energiaa voisi käyttää mahdollisimman tehokkaasti.
Nämä ajatukset kirkastuivat keskusteluissa liike-elämän ja energia-alan asiantuntijoiden kanssa. FRG:n liiketoiminta muotoutuikin globaalin ilmiön, energiatehokkuuden, ympärille.
Jukarainen perusti FRG:n yhdessä Antti Kuuselan kanssa. Heillä on monipuolinen kokemus sähkösuunnittelusta ja -urakoinnista sekä vahva kokemus tilaajan roolissa toimimisesta.
- Olemme tekemisissä isojen asioiden kanssa. Ala kiinnostaa ja on paljon mediassa esillä muun muassa valtion ja EU:n päästötavoitteiden takia. Valtio myös tukee yrityksiä verollisesti tietyissä hankkeissa, Jukarainen sanoo.

Kasvava yritys

FRG:n toiminta on pyörähtänyt liikkeelle mukavasti. Kasvuhaluisen yrityksen liikevaihto nousee jo toisella tilikaudella reiluun miljoonaan. Yritys myös rekrytoi jatkuvasti uusia työntekijöitä kehittymään energiansäästön huippuosaajiksi.
Menestyksen takana on paitsi paljon kovaa työtä myös vahva hallitus. Omistajien lisäksi hallituksessa istuvat kauppias- ja maahantuojataustainen Mika Tossavainen ja Duunivarusteen perustaja Simo Sutinen, jotka tukevat omalla osaamisellaan ja näkemyksillään päätöksentekoa ja toiminnan kehittämistä.

Käytä energiaa tehokkaasti

Moni kiinteistönomistaja tuskailee isojen energiakustannusten kanssa. Kun säästöhalua löytyy, FRG Group auttaa.
Ensimmäiseksi FRG tekee kiinteistön nykytilan kartoituksen. Kun säästöpotentiaalia löytyy, asiakkaalle ehdotetaan kustannustehokkaita ja kannattavia parannuksia.
– Järkevällä energiankäytöllä asiakas pystyy säästämään energiaa ja rahaa sekä lisäämään toiminnan tuottavuutta ja pienentämään hiilijalanjälkeä, myynti- ja markkinointijohtaja Antti Kuusela sanoo.
Valaistus on kiinteistöissä usein ensimmäinen säästökohde. Se on investointikohteena kannattava, koska säästöjä syntyy hyvin nopeasti.
Siirtyminen ledivalaistukseen tuo myös paljon muita etuja. Kun valaistustaso nousee, olosuhteet paranevat sekä turvallisuus ja viihtyisyys lisääntyvät. Tätä kautta asiakasyrityksen tuottavuus nousee.
FRG palvelukonseptiin kuuluvat led-valaistuksen lisäksi myös aurinkovoimalat, energiavarastot sekä sähköauton latauspisteet.
väliotsikko: Investoinnit palveluna
FRG tarjoaa mahdollisuuden investoida palvelumallilla, jolloin asiakas maksaa investointia kertyneillä energiasäästöillä kuukausittain.
– Hoidamme kaiken suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon yhdeltä luukulta, jolloin asiakas voi keskittyä omaan toimintaansa eikä hänen tarvitse varata tähän aikaa ja resursseja. Tämä on asiakkaan kannalta helppoa, projektipäällikkö Jarkko Niemi summaa.

Asennus tuotantoa häiritsemättä

Offsetpaino L. Tuovinen halusi päivittää valaistuksen tähän päivään, koska yritys suosii toiminnassaan mahdollisimman ekologisia vaihtoehtoja. Aki Tuovinen kertoo, että muutokseen houkutteli myös selvä rahansäästö.
Uusi valaistus antaa tuotantotilaan huomattavasti vanhaa tasaisemman ja kirkkaamman valon. Myös yhteistyö FRG:n kanssa saa kiitosta.
– Asennus sujui hienosti tuotantoamme häiritsemättä. Lisäksi meille on jälkikäteen toimitettu tietoja, miten valaistus on vaikuttanut energiankulutukseen. FRG saa meiltä vahvan suosituksen.

Valon laatu on parempi

Tie- ja kiinteistönhoitolaitteita valmistava FMG vaihtoi vuodenvaihteessa tuotantotilojen valaistuksen leditekniikkaan, koska vanhan valaistuksen teho ei ollut riittävällä tasolla. Investoinnissa päädyttiin palvelumalliin.
– Vertasimme kertainvestointia ja palvelumallia. Valitsimme palvelumallin, koska se on helppo tapa investoida eikä sido pääomia, Jarmo Hiltunen sanoo.
Uusi valaistus on parantanut valon laatua. Valon väri on kirkkaampi, ja mittausten mukaan sen teho kaksinkertainen vanhaan verrattuna. Kokemukset ovat kaiken kaikkiaan hyvät.
– Homma onnistui kaikin puolin hienosti. Asennus saatiin aikataulullisesti hyvään kohtaan, joulun ja uudenvuoden väliin, kun tehtaamme oli kiinni. Nyt odotellaan innolla, miten uudistus vaikuttaa sähkölaskuihin.

Viihtyisämmät ja turvallisemmat työtilat

Sähkönjakeluratkaisuja toimittava POK Group halusi korvata tuotanto- ja toimistotilojen vanhan valaistuksen järkevällä ratkaisulla. FRG:n suosituksesta päädyttiin nykyaikaiseen ledivalaistukseen.
– Antti ja Sami toivat säästölaskelmat ja hyödyt selkeästi esille. Tuotanto oli käynnissä asennuksen aikana, mutta asennustyö sujui tuotantoa häiritsemättä ja sovitussa aikataulussa. Voin suositella lämpimästi – ammattitaitoa löytyy, Pauli Turunen kertoo.
Investointi näkyy säästöinä ja tuottavuuden nousuna, koska kulutus pienenee ja vanhojen loisteputkivalaisinten vaihtotyö jää historiaan. Turusen mukaan henkilöstö on uuteen valaistukseen todella tyytyväinen: työtilat ovat aiempaa viihtyisämmät ja turvallisemmat.
Suoraa energiansäästöä
FRG vaihtoi kolmeen PeeÄssän myymälään energiatehokkaan ledivalaistukseen, johon on liitetty älykäs KnX-ohjausjärjestelmä.
Reijo Jäntin mukaan valaistusmuutos tuo suoraa energiansäästöä. Lisäksi myymälöiden valaistustaso on tasaisempi ja valaistusta pystytään säätämään esimerkiksi osastoittain. Yhteistyö FRG:n kanssa on sujunut hyvin.
– Ensimmäisessä kohteessa työjärjestelyihin ja aikatauluihin haettiin yhteiset toimintatavat. Toisessa kohteessa toimintatavat olivat jo hallussa.

Omavarainen lämmöntuotannossa

Outokummussa toimiva Premetec on teollisuuden sopimusvalmistaja. Yritys on investoinut sekä moderniin ledivalaistusjärjestelmään että maalämpöjärjestelmään.
Molempien investointien taustalla ovat energiansäästötavoitteet ja ympäristöarvot.
– Olemme maalämmön myötä omavaraisia lämmöntuotannossa, ja samalla pienennämme hiilijalanjälkeämme, Paavo Linna kertoo.
Myös valaistusinvestointi pienentää hiilidioksidipäästöjä ja energiankulutusta tuntuvasti. Siitä huolimatta tuotantotilat ovat aiempaa valoisammat, turvallisemmat ja viihtyisämmät.
Linna on tyytyväinen yhteistyöhön FRG:n kanssa.
– FRG hoiti projektin avaimet käteen -periaatteella. Tähän kuului myös valaistuksen mittaukset asennuksen jälkeen.

Offsetpaino L. Tuovinen vaihtoi ledivalaistusjärjestelmään. Kuvassa yrittäjä Aki Tuovinen (oik.) ja FRG Groupin toimitusjohtaja Sami Jukarainen.

p
FRG Group Oy

Tehdaskatu 22, 70620 Kuopio
puh. 040 139 5011
info@frg.fi
www.frg.fi
Myös Facebookissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.