Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ennaltaehkäise sydän- ja verisuonitaudit

Apteekit, terveys ja kauneus

Nykyaikaisin tutkimusmenetelmin on mahdollista selvittää esimerkiksi verisuonten kuntoa tai kohonnutta diabetes- tai sydänkohtausriskiä. Kuvassa erikoislääkäri Markku Hyvärinen ja sairaanhoitaja Taru Colley.

Nykyaikaisilla tutkimuksilla on mahdollista saada paljon tietoa sydämen ja verisuonten terveydestä. Esimerkiksi sydänkohtaus- ja diabetesriskin voi nyt todeta helposti yhdellä näytteellä.

Mitä aikaisemmin kohonnut riski sydänkohtaukseen tai diabetekseen huomataan, sitä paremmin ongelmia voidaan ehkäistä. Puijonlaakson lääkärikeskuksella on vahva kokemus sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Verinäytteestä tehty Hertta-testi mittaa riskiä sydänkohtauksen ja kakkostyypin diabetekseen.
– Kyseessä on Suomessa kehitetty testi, joka tehdään laboratoriossa otettavasta näytteestä. Mikäli riski on kohonnut, on hyvä tietää riskistä ennakkoon, jolloin elämäntapamuutoksilla voi olla vielä mahdollista ehkäistä sairastumista. Tulosten perusteella voimme sopia tapauskohtaisesti parhaasta hoitomuodosta, yleislääketieteen erikoislääkäri Markku Hyvönen kertoo.

Verisuonitutkimuksesta tärkeää tietoa

Puijonlaakson lääkärikeskus on monipuolisia lääketieteellisiä tutkimuksia ja hoitoja suorittava yksityinen lääkäriasema. Hertta-testin lisäksi palveluihin kuuluu myös muun muassa verisuonitutkimus, joka selvittää verisuonten tilan.
– Iän myötä verisuonten kimmoisuus ja joustavuus heikkenee. Kun verisuonesta tulee kovempi, voimistuvat veren paineaallot. Ne yhdistettynä korkeaan verenpaineeseen tuottavat kovan rasituksen aivoille ja munuaisille.
Hyvönen korostaakin, että kohonneeseen verenpaineeseen on syytä suhtautua vakavasti. Liikunta ja ruokavalio ovat ennaltaehkäisevistä keinoista tärkeimmät.
– Moni syö suolaa tietämättään liikaa, joten ostoksilla kannattaa suosia sydänmerkillä varustettuja tuotteita, Hyvönen muistuttaa.

p

Puijonlaakson Lääkärikeskus

Kiekkotie 2, 70200 KUOPIO
puh. 017 282 8244
markku.hyvonen@fimnet.fi
www.puijonlaaksonlaakarikeskus.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.