Feta-tomaattipiirakka

Reseptit

 Feta-tomaattipiirakka

(1 pellillinen tai 2 pyöreää piirakkaa)
250 g margariinia
n.6 dl vehnäjauhoja
4 rkl kylmää vettä
1-2 prk Pirkka fetajuustoa lasipurkissa
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 prk Ranskankermaa
3 munaa
n.3.5 dl maito-kermaseosta (50/50)
pari tl mustapippuria rouhittuna
1 ruukku tuoretta basilikaa
3 dl emmentalraastetta

Valmistus:

Tee ensin taikina. Muovaa käsin margariinista ja jauhoista tasainen massa ja lisää vettä tarpeen mukaan. Ei kuitenkaan niin, että taikina pehmenee liikaa, vaan jää kimmoisaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Kaada öljy pois fetajuustosta, hienonna basilika. Yhdistä maitokermaseos, munat ja ranskankerma, vatkaa kevyesti kunnes munat ovat sekoittuneet tasaisesti, lisää pippuri ja ripaus suolaa. Lisää puolet juustoraasteesta.

Kaulitse taikina leivinpaperin päällä leivinpellin kokoiseksi ja siirrä pellille tai painele kahteen pyöreään vuokaan. Esipaista n. 10 minuuttia 200 asteessa. Ota pois uunista ja ripottele pinnalle tomaatit, fetakuutiot, basilika ja kaada lopuksi päälle munamaitoseos. Viimeistele vielä juustoraasteella, josta käytit puolet aiemmin.

Paista uunissa, 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Laske lämpötilaa 150 asteeseen lopussa, mikäli pinta tummuu liikaa.

Anna piirakan vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.