Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hirttämättömät rakentaa kokonaispalveluna

Rakentaminen ja remontointi

Niko Tuovinen ja osa Hirttämättömien konekannasta.

Keväällä 2009 perustettu Hirttämättömät Oy tarjoaa purku- ja rakennuspalveluita kuluttaja-, yritys- ja teollisuusasiakkaille. Monitoimirakennusliike hoitaa tarvittaessa kaiken rakentamiseen liittyvän kokonaispakettina, mukaan lukien maanrakennus- ja työmaapalvelut.

Hirttämättömät on nopealiikkeinen monitoimirakennusliike, joka tekee kaikkea rakentamiseen liittyvää laajoina kokonaisuuksina ja yksittäisinä työsuorituksina. Yritys tekee omia urakoita, osaurakoita ja alihankintoja yhdessä muiden toimijoiden kanssa ja palvelee myös yksityisasiakkaita. Pääosa toiminnasta tapahtuu Pohjois-Savossa, mutta yrityksen toimialue kattaa koko Suomen. Hirttämättömät on notkeasti eri projekteihin soveltuva firma, jolle ratkaisu on monin verroin tutumpi sana kuin ongelma.

Maanrakennuksesta työmaapalveluihin

Niko Tuovinen kertoo Hirttämättömien palveluista, jotka kattavat kaiken mitä tontilla tehdään.
- Maanrakennustöissä kaivetaan, louhitaan, jyrätään ja tasataan maa-aineksia. Lisäksi asennetaan kiinteistön liittymät sekä tehdään ajotie ja piha-alueen kantavat kerrokset. Oikein tehdyt maanrakennustyöt suojelevat rakennusta kosteudelta ja antavat kantavan pohjan perustuksille. Hirttämättömillä on maanrakennustöihin tarvittava kalusto ja vankka kokemus erilaisista projekteista, Tuovinen kertoo.
- Meillä on konepuoli erikseen, kuten myös timanttiporaus ja -sahaus. Toimimme myös säännöllisesti hirsirakennustoiminnassa. Oma erikoisalansa ovat työmaapalvelut. Se on varsin laaja käsite ja tarkoittaa kaikkea mitä työmailla on tarpeellista tehdä, mutta mikä ei läheskään kaikkien rakennusfirmojen urakoihin kuulu. Me esimerkiksi päivystämme työmaalla viikonloppuna, että lämmöt pysyvät päällä, kannamme kalusteita ja vastaamme muutenkin monenlaisista rakennusprojektin oheistöistä. Joskus tulee kohdalle erikoisiakin hommia, joita Hirttämättömät eivät todellakaan säikähdä.
- Matkus Shopping Centerillä eräs yritys tarvitsi kolmisen kuutiota hiekkaa kauppakeskuksen toiseen kerrokseen. Me hoidimme pikkukärryllä tilauksen perille alihankintana, nopealla aikataululla ja asiakas oli tyytyväinen, Tuovinen muistelee.

Purkutyöt pykälien mukaan

Kokonaisvaltaiset purku- ja raivaustyöt ovat nekin osa palvelukokonaisuutta. Vakuutusyhtiöillä on omat tiukat vaatimuksensa esimerkiksi tulipalotapauksissa.
- Vaikka vain talo olisi palanut, ei jälleenrakennusta voida aloittaa vanhalle perustukselle. Tontti on raivattava tarkoin ja uudet perustukset valettava. Asiakkaalla on mahdollisuus niin tällaisissa kuin aivan uuden tontin rakennussuunnitelmissakin saada koko projekti hoidettua yhden firman kanssa. Me teemme tarvittaessa koko homman alusta loppuun eli maanrakennustöistä rakennusurakan kautta pihatöihin. Monet asiakkaistamme ovatkin halunneet toimia juuri näin, eri vaiheet on helpompi aikatauluttaa oikein ja työnjohto pysyy samana. Kokonaispaketti on myös kustannuksiltaan kilpailukykyinen ratkaisu, Niko Tuovinen linjaa.

Yhteishenkeä ja joustavia urakoita

Hirttämättömillä on töissä parinkymmenen hengen tiivis porukka. Homma toimii tehokkaasti, koska valmiudet vaihtaa eri tehtäviin työmaiden etenemisen mukaan ovat hyvät. Kun vaikkapa muotitus on tehty, lähdetään tekemään jotain muuta, kenties eri työmaalle missä väkeä tarvitaan. Tämä on sekä yrityksen että henkilöstön etu. Yritys pystyy monessa kohteessa operoimaan ketterämmin kuin suuremmat firmat, joissa on erikoistuttu tiettyihin työtehtäviin.
Työnjohtaja Tuomo Pirinen tuntee tiiminsä ja sen tavat. Hierarkia ei ole kovin jyrkkä, Hirttämättömissä yrityksen johto ja henkilökunta tekevät kaikki kaikkea urakkaan kuuluvaa.
- Juhani Tamminen on joskus ohjeistanut menestyvää kiekkojoukkuetta sanoilla ”hoida hommasi, auta kaveria ja ole ylpeä siitä mihin kuulut”. Tämä ohjeistus sopii myös meille erinomaisen hyvin. Olemme olleet Kuopion alueen rakennusalan toimijoiden Raksafutiksessa mukana kolme kertaa ja melko varmasti ainoana pelkästään omassa firmassa työskenteleviä peluuttavana joukkueena. Pataan tulee ajoittain aika lujasti, mutta me pelaamme omalla porukalla ja meillä on raivokas huutosakki tukenamme. Vuoden mittaan meillä on muitakin yhteisiä tempauksia ja kaikki ovat niissä innolla mukana. Hyvä yhteishenki näkyy sitten myös työmailla, kaikki pelaavat ja työskentelevät samoin tavoittein ja pitävät myös työssään riman korkealla, Pirinen linjaa Hirttämättömien toimintamallin.
Ja lopuksi: mistä yritys on saanut persoonallisen ja positiivisella tavalla erottuvan nimensä?
- Kun yritystä 11 vuotta sitten oltiin perustamassa, oli kiire keksiä vapaana oleva nimi kaupparekisteriin. Tilassa missä asiaa pohdittiin, oli televisio auki ja siellä oli menossa eräs tunnettu elokuva, jonka mukaan rakennusalan moniosaajien yritys sitten sai nimensä. Useimmat varmaan arvannevat mikä elokuva oli kyseessä, Pirinen naurahtaa.

Saaristokaupungin uudiskohteen muottityöt olivat helmikuussa yksi Hirttämättömien työkohteista. Jyri Riekkinen ja Teemu Heikkinen pistävät lautaa liikenteeseen.

Teemu ja Jyri peukuttavat, urakka etenee suunnitellusti!

p
Hirttämättömät Oy

Leväsentie 23, 70780 Kuopio
puh. 040 0570203
www.hirttamattomat.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.