Nyytikin tietää, että hampaat kannattaa tarkastaa säännöllisin väliajoin. Klinikkaeläinhoitaja Sini Taskinen muistuttaa, että huhtikuussa Punaturkissa hoitajan tekemään hammastarkastukseen pääsee veloituksetta.

Pieneläinvastaanotto Punaturkissa vietetään huhtikuussa hampaidenhoidon kuukautta. Lemmikin hampaiden säännöllinen tarkastaminen on erittäin tärkeää.

Teemakuukauden kunniaksi Punaturkissa on kaikki hampaidenhoidon tuotteet 15 – 30 prosentin alennuksella. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus tuoda lemmikkinsä hoitajan tekemään veloituksettomaan hammastarkastukseen ajanvarauksella. Tarkastuksessa katsotaan, onko tarvetta hammaskivenpoistolle tai onko suussa jotakin suurempaa ongelmaa, johon tarvitaan eläinlääkäriaika.
– Lemmikin suuhun voi liittyä monenlaisia ongelmia kuten purentavikoja, hammaspuutoksia, suun kasvaimia, hammasmuutoksia ja ikenen liikakasvua. Joillakin roduilla muutokset ovat tyypillisempiä kuin toisilla, hoitajat Jaana Auvinen ja Sini Taskinen kertovat.
Pienemmillä koirilla hammaskivi on yleisin vaiva, isoilla koirilla taas voi olla murtuneita hampaita suurten luiden jäljiltä.

Suun tarkastus kodin rutiiniksi

Säännöllinen hampaiden kunnon seuraaminen on tärkeää. Tarkastuksessa kannattaa käydä vuosittain tai pyytää hoitajaa tai eläinlääkäriä katsomaan suuhun muun käynnin yhteydessä. Suuhun kannatta kurkistaa, jos yhtään epäilyttää, että siellä voisi olla ongelmia.
– Pennut kannattaa jo pienestä pitäen totuttaa suun tarkistamiseen ja hampaiden harjaamiseen, näin hampaiden kuntoa voi seurata myös koko ajan kotona. Lemmikin hampaiden harjaus pitäisikin olla samanlainen päivittäinen rutiini kuin oma hampaidenpesu.
Kun hampaiden kuntoa seurataan, vältytään pahaksi kehittyneiltä tulehduksilta ja sairauksilta.

 

p

Pieneläinvastaanotto
Punaturkki
Satamakatu 20, 70100 Kuopio
ma – to 8 – 18, pe 8 – 16
puh. 017 262 8890
info@punaturkki.fi
www.punaturkki.fi
Myös Facebookissa!