Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Huipputuotteita eläinvälitteisten tautien toteamiseen

Asiantuntijapalvelut

Reagena on ponnistanut Siilinjärveltä maailmankartalle erikoistumalla muun muassa puutiaisaivokuumeen ja neuroborrelioosin diagnostiikkaan.

Siilinjärveläinen Reagena on edelläkävijä eläinvälitteisten infektioiden diagnostiikkaan perustuvien tuotteiden kehittäjänä ja valmistajana. Vuonna 1987 perustettu yritys on alusta asti tähynnyt kotimaan lisäksi myös kansainvälisille markkinoille.

Reagenan monipuoliseen tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa eläinvälitteisten tautien pikatestit. Oma tuotekehitys ja tuotteiden valmistus ovat keskeisiä kulmakiviä yrityksen toiminnalle. Reagena on tuonut markkinoille ensimmäisenä ja ainoana maailmassa muun muassa puutiaisaivokuume- ja myyräkuumepikatestit. Toimitusjohtaja Anu Mickels näkee, että juuri pitkälle erikoistuminen ja ketteryys ovat menestyksen takana.
– Yrityksen takana on aina ollut alan huippuosaajia ja olemme käyneet tiivistä vuoropuhelua niin tiedeyhteisön kuin asiakkaiden kanssa. Tuotteita on rakennettu asiakaslähtöisesti sen mukaan, mille markkinoilla on kysyntää. Määrätietoinen työ ja ainutlaatuiset tuotteet esimerkiksi pikadiagnostiikassa ovat mahdollistaneet sen, että pienikin toimija on pystynyt hankkimaan nimeä myös ulkomailla.

Laaja asiakaskunta ja monipuolinen tuotevalikoima

Pikatestien lisäksi yli 500 tuotteen valikoimaan kuuluvat esimerkiksi erilaiset reagenssit kuten värjäys- ja puskuriliuokset sekä asiakkaiden sopimusvalmistustuotteet. Asiakkaisiin kuuluvat muun muassa sairaaloiden ja terveydenhuollon laboratoriot, apteekit sekä lääke- ja kemianteollisuus.
– Olemme ylpeitä siitä, että pystymme vastaamaan isojen yritysten tarpeisiin ja toimittamaan luotettavasti osakomponentteja heidän tuotteisiinsa. Tästä kuuluu kiitos ketterälle tuotannonsuunnittelulle. Pieni yritys pystyy usein vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin suuria nopeammin.

Kasvu syntyy yhteistyöllä ja pitkäjänteisyydellä

Yrityksen tuotteet kehitetään ja valmistetaan Siilinjärven Toivalassa. Tuotantotapa vaihtelee täysin automatisoidusta perinteiseen käsityöhön. Kaikkiaan työntekijöitä on 23 henkilöä. Kotimaan lisäksi tuotteita viedään yli 20 maahan, pääasiassa Eurooppaan. Kansainvälisyys toimii myös toisin päin, sillä Reagena toimii saksalaisen Euroimmunin sekä amerikkalaisen Quidelin Triage-tuotteiden edustajana Suomessa.
Mickels kertoo, että sijainti lentokentän, juna-aseman ja yliopiston kupeessa on erinomainen yrityksen toiminnalle. Logistiikka toimii, alueella on yliopiston ansiosta saatavilla riittävästi huippuammattilaisia ja Reagena osallistuu itsekin tulevaisuuden osaajien koulutukseen. Yhteistyötä tehdään jatkuvasti myös muun yritysmaailman kanssa.
– Näen vuoropuhelun ehdottomasti tämän alueen vahvuutena. Pääkaupunkiseudulla isot yritykset ovat helposti kankeita yhteistyön suhteen, mutta täällä on oivallettu yhteistyön mukanaan tuomat edut.
Tulevaisuuteen Mickels katsoo toiveikkaana. Hän näkee, että Reagenan vuosien saatossa tekemältä vahvalta pohjalta on hyvä ponnistaa kohti kasvua.
– Olemme hoitaneet turvallisuus- ja laatuasiat ensiluokkaisesti, pystyneet rakentamaan asiakaslähtöisesti ainutlaatuisia tuotteita maailmassa sekä kasvattaneet verkosto- ja kumppanuussuhteita maailmalla. Menestyksen taustalla on pitkäjänteinen työ, pikavoittoja ei tällä alalla ole, Mickels miettii.

 

Reagena on arvostettu ja monipuolinen kemianteollisuuden alan yritys, jonka asiakkaisiin kuuluvat terveydenhuollon laboratoriot sekä kemian- ja lääketeollisuus. Kuvassa laborantti Olga Khodueva.
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.