Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hyvän fiiliksen oppilaitos

Koulutus

Kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen toisen vuosikurssin opiskelijat kerimäkeläinen Tiia Kosonen ja oululainen Elisa Niemitalo treenavat yhdessä koulutusvastaava Päivi Jäntin kanssa. Tämä viittoma tarkoittaa sanaa haamu!

Pohjois-Savon opisto tarjoaa laadukasta koulutusta kannustavassa ilmapiirissä

Pohjois-Savon Opisto sijaitsee Etelä-Kuopiossa, rauhallisella ja luonnonkauniilla paikalla Hiltulanlahdessa. Tonttinaapurina etelässä on Koivumäen Kartano ja mutkan takaa pohjoisesta löytyy Pitkälahden ABC. Vanhan viitostien varresta kääntyy kaunis koivukuja modernin, mutta perinteikkään opiskelupaikan pihaan.

Pohjois-Savon Opiston kansanopistolinjat tarjoavat oppia digisuunnittelussa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Lyhytkurssit taas täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla. Opistolla voi opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän. Vuonna 1895 perustettu Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos, joka kouluttaa koko Itä-Suomen alueelle kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Vuorovaikutuksen erikoisosaajia

Koulutusvastaava Päivi Jäntti kertoo kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen osaamisalan opintojen tarjoavan väylän todella ihmisläheiseen ammattiin, jonka osaajia tarvitaan koko ajan enemmän.
- Opiskelijat oppivat ohjaamaan ja avustamaan henkilöitä, jotka tarvitsevat tukea vuorovaikutuksessa esimerkiksi kielellisten häiriöiden, kuulovamman tai kielitaidon vähäisyyden vuoksi. Erityisosaaminen tarkoittaa puhetta tukevien ja korvaavien kommunikointikeinojen kuten tukiviittomien, esineiden, merkkien, kuvien, piirtämisen ja selkokielen käyttöä. Valmistuneet osaavat ohjata myös suomalaisella viittomakielellä, eli koulutus antaa todella monipuoliset valmiudet, Jäntti luettelee
- Kommunikaation ja viittomakielen ohjaajat työllistyvät hyvin monenlaisiin ohjaus- ja avustustehtäviin esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin, vammaisten palvelukoteihin tai toimintakeskuksiin. Tutkinto antaa myös varhaiskasvatuksen lastenhoitajan kelpoisuuden. Jatkuva haku on käynnissä opiston nettisivuilla psko.fi., Päivi Jäntti muistuttaa.

Uuden oppimista kannustavassa ryhmässä

Jenna Väisänen on tullut Pohjois-Savon Opistoon Jämsästä. Kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen ensimmäisellä vuosikurssilla opiskelevan Jennan palaute niin opinnoista kuin opiskelupaikastakin on selkeä.
- Minulla on työuraa takana lähinnä ravintola-alalta ja alun perin kiinnostuin viittomista ihan kurssimielellä, myös työ kehitysvammaisten parissa kiinnosti. Löysin sitten tämän koulutuksen ja jatkuvassa haussa nappasi heti. Opetus ja sen sisällöt ovat todella kiinnostavia, koulupäivään starttaa innoissaan ja ryhmässä on todella hyvä yhteishenki. En ole valintaani katunut, linjaa juuri Kuopioon asuinpaikkansa virallisestikin muuttanut Jenna.

Räätälöityjä opintoja

Johanna Visuri on opintovapaalla perhepäivähoitajan työstä Kuopion kaupungilla. Hän halusi täydentää ja monipuolistaa osaamistaan työssä lasten kanssa ja niinpä kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen osaamisala osui juuri kohdalleen.
- Takana on jo lukio ja AMK-opintoja, joten olen saanut sieltä tietyt aineet luettua hyväkseni eikä niitä ole tarvinnut kerrata täällä. Minulle on räätälöity henkilökohtainen opintopolku ja niin lähiopetus kuin harjoittelutkin on soviteltu tosi loogisesti ilman irrallisia hyppytunteja paikasta toiseen. Lukujärjestys pelaa kyllä loistavasti, opiskelu on mielekästä ja tehokasta.

Koulutusta viihtyisässä ympäristössä

Jenna ja Johanna lisäävät vielä kaksi tärkeää Pohjois-Savon Opiston vetovoimatekijää.
- No onhan täällä laatukoulutuksen lisäksi myös ihan huippuhyvä ruoka ja muualta tuleville viihtyisä ja rauhallinen asuntola. Oikeasti meidän opisto on varsinainen viitostien varren helmi, tämä näin meidän vinkkinä!
Pohjois-Savon Opisto on myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja.

Jenna Väisäsen ja Johanna Visurin kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen opinnot ovat alkaneet hyvin. Pohjois-Savon Opisto on vastannut odotuksia ja innostava ilmapiiri kannustaa oppimaan.

p
Pohjois-Savon Opisto

Kansanopistotie 32, 70800 Kuopio
puh. 040 1460 200
opisto@psko.fi
www.psko.fi
Facebook ja Instagram
@pohjoissavonopisto

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.