Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ilo irti Siilinjärvellä

Asuminen

Vaikka moni asia on koronavuonna ollut jäähyllä, ei Siilinjärven kunnassa ole jääty laakereille lepäämään. Päinvastoin, moni merkittävä hanke on jo loppusuoralla ja uusia aloitellaan. Hyvän elämän kunta tarjoaakin parastaan niin asukkaille kuin yrityksille.

Siilinjärvellä on käynnissä monia hankkeita, jotka saavat liikkujat hymyilemään. Kuilun monttuun rakennetaan kuntoportaat, joita on paljon toivottu. Toista sataa metriä pitkiä portaita aletaan rakentamaan kesällä ja ne valmistuvat syksyn aikana.
– Alueelle rakentuu entistä monipuolisempi ulkoliikunta-alue. Kuilulta löytyvät jo nyt mäkihyppyrit ja beachkentät ja jo olemassa olevat Patakukkulan lenkkipolut ja luontoreitit. Tulevina vuosina kuntoilureittejä ja taukopaikkoja tullaan myös lisäämään, minkä ansiosta alue frisbeegolf-ratoineen tarjoaa hienot liikuntamahdollisuudet, jotka avautuvat vain muutaman sadan metrin päästä torilta, Timo Hyötyläinen kertoo.
Kesällä Patakukkulalta löytyy perheille suunnattu luontoseikkailu. Luontopolun varrelta löytyy lapsiperheille soveltuvia tehtävärasteja.

Padelia Toivalassa, lähiliikuntaa Vuorelassa

Myös Etelä-Siilinjärvellä tapahtuu. Vastaavanlainen lasten luontoseikkailu löytyy myös Hanhimäen alueelta. Lisäksi käynnissä on kiinnostavia rakennushankkeita.
Toivalaan, Tuplajäiden viereen, rakennetaan nelikenttäinen padel-halli. Padel on noussut viimeisen vuoden aikana suureen suosioon, eikä ihme. Peli on selkeästi tennistä helpompi ja sosiaalinen laji, joka sopii monenlaiselle liikkujalle. Hyötyläinen uskoo, että myös koululaisten liikuntamuotona se kasvattaa suosiotaan.
Suunnitelmien mukaan halli valmistuu jo loppuvuonna.
Jo sitä ennen eteläsiilinjärveläiset pääsevät hyödyntämään uusia lähiliikuntapalveluita Vuorelassa, kun talvella käyttöönotetun koulun viereen valmistuu monipuolinen liikuntapaikka, joka palvelee niin koululaisia kuin alueen asukkaitakin.
– Kentälle valmistuu hiekkatekonurmi heinäkuussa. Myös kaukalon pinnoite uusitaan. Syksyllä myös Vuorelassa päästään pelaamaan padelia ulkokentällä, samoin katukorista, pickleballia ja tennistä.

 

Siilinjärvi haltuun sovelluksella

Uusi Siilinjärvi-sovellus kokoaa yhteen kattavan paketin tietoa niin kuntalaisille kuin matkailijoillekin. Lataa siis puhelimeesi sovellus, ja sinullaon muun muassa tapahtumakalenteri, kunnan nähtävyydet, kirjastokortti ja kartalle merkityt kierrätyspisteet puhelimessasi. Sovellus sisältää myös mahdollisuuden palautteenantoon ja kuntalaiskyselyjen täyttämiseen.

Siilinjärven kunta
www.siilinjarvi.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.