Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Insaco Oy on jälleen yksi Suomen parhaita työpaikkoja

Rakentaminen ja remontointi

Ylärivissä vasemmalta oikealle rakennustekniikan yksikönpäällikkö Kai Ryymin, työnjohtaja Olli Nissinen ja työnjohtaja Esa Kosunen. Alarivissä talotekniikan yksikönpäällikkö Anthony Husso, toimitusjohtaja Toni Tanskanen ja työnjohtaja Marko Pesonen.

Kuopiolainen korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin erikoistunut Insaco Oy on valittu jo toistamiseen yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista. Insaco Oy sijoittui keskisuurten yritysten sarjassa sijalle 30. Kaikkien palkittujen 50 yrityksen joukosta Insaco Oy oli ainut palkittu rakennusalan yritys koko Suomen alueelta. Tunnustukset eivät ole tulleet sattumalta, vaan taustalla on vuosia jatkunut tiivis yrityksen kehitystyö yhdessä työntekijöiden kanssa.

Insaco Oy:n toimitusjohtaja Toni Tanskanen kertoo Insacon saamien tunnustusten tulleen ilahduttavalla tavalla, tosin omalla tavallaan odotetusti. Töitä yrityksen kehittämiseksi on tehty todella paljon ja tässä prosessissa jokaisella työntekijällä on ollut oma tärkeä roolinsa.
– Suomen Parhaat Työpaikat ™ on hieno tunnustus ja olemme kaikki ylpeitä voidessamme kertoa työskentelevämme yhdessä Suomen parhaista työpaikoista. Olimme mukana toista kertaa, ensimmäisenä vuonna kilpailimme pienten yritysten sarjassa ja siinä sijoitus oli heti 14 parhaan joukossa. Otimme seuraavana vuonna eli 2018 ison harppauksen huomattavasti kovempaan sarjaan eli keskisuurten yritysten joukkoon. Siinäkin sarjassa pääsimme palkittavien kolmenkymmenen yrityksen joukkoon. Merkittäväksi sijoituksen tekee se, että kaikki sarjat huomioon ottaen olimme ainoa rakennusalan yritys palkittavien joukossa, Tanskanen kertoo.
– Työntekijämme ovat varsin hajallaan työmailla ympäri Savoa ja tekevät paljon töitä itsenäisesti tai pienissä ryhmissä. Jollain muulla toimialalla ollaan kaikki samassa tilassa jatkuvassa kontaktissa, jolloin työilmapiirin kehittäminen on yksinkertaisempaa kuin esimerkiksi Insacon monitahoisessa organisaatiossa. Pidän tätä kovana saavutuksena jo ihan oman toimialamme kannalta, olemme ylpeitä toimintakulttuuristamme vaativalla rakennusalalla, Tanskanen jatkaa.

Kehittämisen, seurannan ja valvonnan työkalu

Vaikka tyylikkäät palkintopokaalit näyttävät Insacon tiloissa hyviltä, ei yritys ole ollut palkintojen vuoksi tutkimuksessa mukana. Henkilöstöllä on jo valmiiksi pohjalla tahtotila työssä käynnin miellyttävyydestä, aamulla töihin tulo ei saa ottaa päähän.
– Osallistuminen on ollut meille samalla tavalla työkalu kuin rakennusporukalle ajanmukaiset työkoneet. Tällä työkalulla olemme saaneet selville tiettyjä asioita itsestämme, joita meidän on täytynyt ehdottomasti kehittää. Kun Insacon suuntaviivoja nykytilaa kohti alettiin vetää kolmisen vuotta sitten, tehtiin tiettyjä linjaratkaisuja. Yksi niistä oli huolellinen rekrytointi ja sen painotukset. On tärkeää saada töihin huippuosaajia, mutta yhtä tärkeää on työntekijän persoonallisuus. Päätimme satsata työyhteisön kehittämiseen, sillä halusimme että tiivis työyhteisömme säilyy ennallaan vaikka yrityksemme kasvaakin. Rekry on vaikea taitolaji. Silti vuosien varrella on saatu kokoon tehokkaat tiimit, joiden yhteispelillä tulosta on tullut, Tanskanen muistelee.

Rehellisyys on kehityksen edellytys

Henkilöstöllä on tutkimuksen aikana kaksi viikkoa aikaa vastata Trust Index © -kyselyyn valitsemanaan ajankohtana. Kysymyssarja sisältää kymmeniä kysymyksiä joihin työntekijät antavat omat vastauksensa.
– Vastaukset annetaan anonyymisti eikä kenellekään ole mitään hyötyä vastaamisesta vastoin todellista kantaansa. Vain rehellisillä vastauksilla saaduilla tuloksilla on merkitystä. Samalla yritys saa arvokasta tietoa, josta on valtavasti hyötyä kehitystyön jatkuessa, Toni Tanskanen valottaa prosessin kulkua ja kertoo saavutetun menestyksen herättäneen kiinnostusta laajemminkin.

Yritys huomattu muuallakin kuin Kuopion torilla

– Olemme jo monta vuotta olleet melkoisessa kasvukiidossa ja on ilo huomata myös työhyvinvoinnin pysyneen mukana tässä kehitysvauhdissa, kasvu on otettu ihmisten osaamisesta ja persoonista eikä selkänahasta. Myös yrityksen ulkopuolelta esimerkiksi sijoittajien kiinnostus Insacoa kohtaan on kasvanut paljon, olemmehan rakentaneet yrityksen, joka on vuosisopimuksiensa ja palveluiden tarjoamisen myötä isoimpia tekijöitä Keski-Suomen ja Savon alueella.

Insaco Oy:
• Perustettu vuonna 2008
• Työntekijöitä yli 50 henkilöä
• Liikevaihto vuonna 2018 n. 5 miljoonaa euroa
• Vuosittain yli 2000 remonttia kotitalouksissa
• Rakennustekniikan palvelut:
• urakointi
• vuosisopimushuoltotyöt
• laatoitustyöt
• maalaukset
• kosteusvahinkokorjaustyöt
• kaikki muu rakennustekninen työ

MAGIA Keittiöt
Keittiö- ja kylpyhuonekalusteet, Siemens ja Gram -kodinkoneet, liukuovet sekä joustavat säilytysratkaisut kaikkiin kodin tiloihin. Myös suunnittelu- ja asennuspalvelut.

Talotekniikan huolto- ja asennuspalvelut:
• Urakointi
• Vuosisopimushuoltotyöt
• Käyttövesiremontit
• Lämpöverkkoremontit
• Viemäreiden sukitukset omakotitaloissa ja kerrostaloissa
• Viemäreiden avaukset
• Wc, kylpyhuone- ja keittiöremonttien putkityöt
• Vesikalusteiden (hanojen, wc-laitteiden, varaajien ym.) huolto -ja asennustyöt
• Vuotojen korjaukset (vesi, viemäri -ja lämpöjohdot)
• Patteri- ja linjaventtiilien, vaihto-, säätö- ja huoltotyöt
• Pesukoneiden asennukset ja kytkennät
• Lämmönvaihtimien asennus/huoltotyöt

Kansainvälisesti arvostettu sertifiointi

Great Place to Work® on maailmanlaajuinen tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka on yli 30 vuoden ajan tutkinut sitä kokonaisuutta, jonka pohjalle rakentuvat maailman halutuimmat työpaikat ja menestyvimmät yritykset. Parhaat työpaikat saavat vuosittain Great Place to Workin myöntämän tunnustuksen.
Keskeinen osa toiminnassa on johdon ja esimiesten oivalluttaminen toimintatapoihin, joilla varmistetaan toivotun kaltaisen organisaatiokulttuurin rakentuminen ja luottamusta kasvattavien vuorovaikutussuhteiden muodostuminen työpaikalla. Great Place to Work® toteuttaa myös vuosittaisen Suomalaisen työelämän tila -tutkimuksen ja toimii tätä kautta asiantuntijana suomalaisen työelämän kehityksestä suhteessa Suomen ja Euroopan parhaisiin työpaikkoihin.
Great Place to Work® -sertifiointi on kansainvälisesti arvostettu tunnustus siitä, että työntekijät kokevat organisaation hyvänä työpaikkana. Sertifiointi on työntekijöiden organisaatiolle antama tunnustus hyvän työpaikan rakentamisesta – heidän jokapäiväisessä arjessaan. Sertifiointi viestii tästä tunnustuksesta myös ulospäin vahvistaen organisaation houkuttelevuutta potentiaalisten työntekijöiden ja asiakkaiden silmissä.

p
Pääkonttori:
Insaco Oy

Kartanonkatu 8, 70700 Kuopio
puh. 040 163 4668
ma – pe 7 – 16
www.insacooy.fi

Kalustetuotanto:
MAGIA Keittiöt

Koppelonkuja 11, 70800 Kuopio
puh. 017 363 3501
ma – pe 8 – 6.30
www.magiakeittiot.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.