Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Iso tai pieni katto – räätälöidysti rakennettu

Rakentaminen ja remontointi

Peltikii Palvelu on toteuttanut Vinskin pihan peltikaton. Haastavan kattorakenteen lopullinen toteutus on syntynyt ammattilaisten käsissä hyvässä yhteistyössä.

Olipa kyse omakotitalosta tai laajasta rakennuskohteesta, Peltikii Palvelu rakentaa perinteisen saumatun peltikaton ammattitaidolla ja asiakkaan tarpeet huomioon ottaen.

Kuopion Torikadulle valmistuu parhaillaan ainutlaatuinen asuntokohde. Vinskin piha on yhdistelmä vanhaa puutalokorttelia ja modernia asumista. Kohteen peltirakenteista vastaa Peltikii Palvelu.
Vastaava työnjohtaja Aulis Leskinen YIT:ltä kertoo, että yhteistyö on sujunut hyvin ja joustavasti.
– Peltikii Palvelu on meille jo entuudestaan tuttu toimija. Yhteistyötä on tehty pitkään, joten jo etukäteen oli tiedossa, että homma toimii.
Leskinen kertoo, että Vinskin pihan kaltaisessa, kunnianhimoisessa kohteessa haastetta on riittänyt myös rakentajille. Suunnittelun lähtökohtana on ollut vanha puutalokortteli, joten rakentamisessa on yhdistetty ympäristöön sopivaa, perinteistä ilmettä sekä modernin ajan vaatimuksia.
– Tässä kohteessa on paljon peltityötä ja Peltikii on hoitanut osansa erinomaisesti. Erityisen ilahduttavaa on se, että Peltikiin henkilökunnasta löytyy peltiseppä-timpureita. Tämä nopeuttaa ja joustavoittaa työskentelyä huomattavasti.

Laatua ja toimivuutta kustannustehokkaasti

Toimitusjohtaja Markus Kauhanen kertoo, että urakka on ollut mielenkiintoinen ja mieleinen.
– Heti alusta asti oli selvää, että kyseessä ei ole ihan perusurakka. Rakennuksissa on ullakkoasuntoja ja esimerkiksi 24 kattoikkunaa. Talon mittaisen ”kattoratsastaja-rakenteen” kautta toteutettiin paljon tekniikkaläpivientejä ja tuuletetaan yläpohja. Rakenteiden yksityiskohtia ei ole mielekästä pohtia suunnittelupöydällä vaan antaa tehtävä aiheen ammattilaiselle – siis peltisepälle. Lopullinen toteutus on muokkautunut yhteistyössä projektin edetessä.
– Me toteutamme hyvän ja pitkäikäisen katon. Tekninen toteutus on meillä hallussa, joten yksityiskohdat kuuluvat samaan hintaan. Toteutamme perinteisen saumatun katon nykyaikaisella tavalla.


Tässä kohteessa on paljon peltityötä. Tiesimme jo etukäteen, että Peltikii Palvelujen kanssa hommat hoituvat mallikkaasti, Aulis Leskinen kertoo Markus Kauhanen vierellään.

 


Omakotitalo sai uuden katon

Peltikii teki uuden katon myös kuopiolaiseen, 1970-luvulla rakennettuun omakotitaloon alkukesästä. Alkuperäinen katto oli tullut yksiselitteisesti tiensä päähän. Katon uusiminen oli ollut jo pitempään isäntäväellä mielessä, mutta sopivaa toteuttajaa ei ollut etsimisestä huolimatta löytynyt. Kun Peltikii kutsuttiin paikalle, Markuksen lähestymistapa teki asiakkaaseen vaikutuksen:
– Kyllä ihmisestä näkyy, milloin asiakasta kuunnellaan ja ollaan luonnollisia. Kun vielä hinnastakin päästiin yksimielisyyteen, niin sitten käteltiin.
Käsistään kätevä asiakas pääsi myös itse osallistumaan katonpohjan tekemiseen. Työ oli mielekästä ja luonnollisesti laski myös lopullisia kustannuksia.
Katto valmistui aikataulussa ja prosessi oli asiakkaan kannalta helppo. Peltikiin ammattilaiset hoitivat peltityöt omaan tahtiinsa.
– Kyllä ihailen sitä taitoa, miten pelti kääntyy ammattilaisen käsissä. Sitä ei opita pelkästään kirjoista, vaan tekemällä!


1970-luvulla valmistunut omakotitalo sai uuden katon alkukesästä.

p
PeltiKii Palvelu
/Markus Kauhanen Oy

puh. 044 546 0256
www.peltikii.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa!

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.