Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Itsenäistä asumista yhdessä

Hoivapalvelut

Muistijumppa on suosittu virikeohjelma Lepolassa.

Palvelutalo Lepolassa Puijonlaaksossa asutaan omassa rauhassa ja itsenäisesti. Tarvittaessa apu on kuitenkin lähellä. Myös juttuseuraa sekä kiintoisaa viriketoimintaa on tarjolla.

Aito paikallisuus ja lämmin yhteisöllisyys ovat Lepolan toiminnan kulmakiviä. Johtaja Marita Metsärinne kertoo, että Lepola on perinteinen kuopiolainen palvelutalo, jonka toiminnan taustalla on yleishyödyllinen yhdistys Palvelutalo Lepola ry. Täyden palvelun talossa kodinomaisuutta lisäävät kokenut, ammattitaitoinen ja tuttu henkilökunta, oma keittiö ja maukas kotiruoka sekä omien siivoojien hoitama siivous.
-Hoitohenkilökunta on paikalla kellon ympäri. Kaikki ruoka valmistetaan omassa keittiössä ja meillä on myös siivous omasta takaa. Lisäksi saatavilla on muun muassa fysioterapeutin, kampaajan, jalkahoitajan ja huoltofirman palvelut. Mitään palveluja ei tietenkään ole pakko ostaa, jos pärjää ilman. Talossa on myös tarjolla runsaasti erilaista viriketoimintaa, jota vetävät sekä koulutetut ammattilaiset että ihanat vapaaehtoiset, Metsärinne kertoo.

Hoivaa kunnon mukaan

Metsärinne kertoo, että talon asukkaissa on sekä omatoimisia ja hyväkuntoisia asukkaita, että myös enemmän hoivapalveluja tarvitsevia asukkaita. Kannattaa muistaa, että Lepolassa on tarjolla myös ryhmäkotityyppisiä asuntoja enemmän hoivaa tarvitseville asukkaille.
Hoidontarpeesta ja palveluista päättää asiakas itse tai hänen omaisensa. Asiakasmaksut määräytyvät sen mukaan, mitä palveluja asiakas käyttää. Lepolassa käyvät myös kaupungin palvelusetelit.

Itsenäisyyttä ja omaa rauhaa

Lepolassa jokaisen yksityisyyttä kunnioitetaan. Asuminen on kuin tavallisessa kerrostalossa, mutta tarvittaessa apu on napin painalluksen päässä. Hoidon tarvetta Lepolassa asuakseen ei tarvitse olla.
– Nykyään yhä useampi seniori haluaa nauttia palveluasumisen mukavuuksista jo silloin, kun vielä itse jaksaa hoitaa kaikki arkipuuhat. Tervetuloa tutustumaan Lepolaan vaikkapa omaisten kanssa, kerromme mielellämme palveluistamme, Marita Metsärinne kutsuu ja muistuttaa että Lepolaan voi muuttaa myös vaikkapa putkiremontin ajaksi.

p
Palvelutalo Lepola

Taivaanpankontie 2, 70200 Kuopio
Johtaja Marita Metsärinne
puh. 044 270 9200
marita.metsarinne@palvelutalolepola.fi
www.palvelutalolepola.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.