Valikko Sulje

Jotain vanhaa – jotain uutta

XPress-lehti aloitti ilmestymisensä vuonna 2005. Silloin lehden nimi oli lyhyesti ja ytimekkäästi XPress. Hieman erikoisesta nimestämme saimme jonkin verran palautetta ja kuulostipa se jonkun korvaan jopa junalta. Muutamien muiden mielestä XPress oli ilmiselvä kopiokoneen nimi. Ja kirjoittaessa nimi tahtoo vieläkin taipua muotoon ”Express”.

Jo alusta alkaen kuvat tekivät lehden ilmeestä iloisen ja värikkään. XPress-logo loisti punakeltaisena. Isompi muutos tapahtui vuoden kuluttua ensimmäisestä numerosta. Formaatti muuttui aikakauslehdeksi ja jakelu vakiintui Kuopion alueelle. Samalla lehden nimeksi tuli Savon XPress. Tässä vaiheessa myös lehden logo muuttui sinisemmäksi ja X-kirjain keltaiseksi. Tänä päivänä logomme on sinivalkoinen ja Savon XPress on rekisteröity aputoiminimi.

Lehden kannessa ovat aina esiintyneet paikalliset ihmiset. Ensimmäisen numeron kannessa poseerasi nuori ja komea Kimmo Kapanen. Kimmo on ensimmäisen kuvauskokemuksensa jälkeen suostunut kansimalliksemme viiden vuoden välein. Näin olemme tasaisin väliajoin voineet seurata, kuinka hän vain komistuu vuosien saatossa.

Perustamisestaan saakka lehden ideana on ollut tehdä tutuksi alueen palveluita ja ihmisiä. Vuosien kuluessa olemme kirjoittaneet tuhansia tarinoita ihmisistä ja yrityksistä tuoden esille heidän osaamistaan ja palveluluitaan. Kuvia arkistoomme on kertynyt pienen pitäjän asukasmäärän verran. Kuvan ja sanan voimaa ei voita mikään. Tarina jää mieleen. Kuluttajan on hyvä saada ostopäätöksen tueksi muutakin tietoa kuin pelkkä logo.

Savon XPress -lehti ilmestyy printtiversiona edelleen, mutta tämä upea lehtikokonaisuus on saanut seurakseen uudistuneen digilehden, joka on avoinna 24/7. Digilehden artikkelit ovat kaikkien saatavilla asuinalueesta riippumatta. Uuden digilehden nimi onkin entiseen malliin XPress.fi . Taidammekin olla kuin XPress-juna, nimittäin kuljemme omalla raiteellamme ja olemme savolainen erikoisuus, jota samanlaista ei löydy muualta.

 

Tuija Vartiainen
Yrittäjä, päätoimittaja