Työympäristön digitalisoiminen tukee modernia työn tekemisen tapaa. Luomme jokaiselle asiakasyritykselle sopivat ja toimivat työtavat ja autamme ammattitaidolla muutosten läpi, aluepäällikkö Jaakko Miettinen lupaa.

Moderni mobiilityö vaatii työympäristöltä uudistumista. R-Office Itä-Suomi on tässä muutoksessa yrityksen luotettava kumppani.

Työntekijä valitsee itselleen päivän työpisteen digitaalista toimiston pohjakarttaa näpäyttämällä ja siirtyy sitten interaktiivisella valkotaululla varustettuun neuvottelukuutioon. Virtuaalineuvotteluhuoneeseen kokoontuu kollegoita eri puolilta Suomea – tai maailmaa.
– Näinkin voi päivä alkaa modernissa, digitalisoituneessa toimistossa. Vastaavasti töitä voidaan nykyään tehdä mobiilisti ja tähän moderniin työtapaan kohdistuva keskeinen vaatimus on joustavuus. Vuorovaikutuksen on oltava sujuvaa ajasta ja paikasta riippumatta, sanoo R-Office Itä-Suomi Oy:n aluepäällikkö Jaakko Miettinen.
Työympäristön digitalisoimisessa suunnittelu on kaiken a ja o. Työnkulku tulee hahmottaa huolellisesti. Digitaalisuus siivittää työntekoa monin tavoin.
– Kuvittele, että skannaat tekemäsi suunnitelman pilvipalveluun. Sitä muokataan tiimipalaverissa, jonka osallistujista osa on mukana virtuaalisesti. Eri tiloissa sijaitsevat työryhmät voivat muokata suunnitelmaa omilla interaktiivisilla valkotauluillaan, jotka ovat yhteydessä toisiinsa. Valkotaulu tallentaa muutokset pilveen. Tarvittavat muistiinpanot voi tulostaa mobiilisti monitoimilaitteelle yhtiön eri toimipisteissä.
Kaiken toiminnan keskiössä on tieto: tiedon saatavuus, eheys ja luotettavuus.
– Tiedon tulee olla saatavilla tietoturvallisesti. Tietoturva on tärkeä osa ydinosaamistamme. Konsultoimme myös GDPR:n vaatimuksiin liittyvissä haasteissa.

Mielekäs jousto tuo kustannustehokkuutta

Sekä asiakkaat että työnhakijat odottavat yritykseltä, että se pystyy tukemaan modernia työn tekemisen tapaa.
– Luomme asiakasyritykselle sopivat, hyvät ja toimivat työtavat. Virtuaalisen neuvotteluhuoneen käyttö ei yksinkertaisimmillaan vaadi mitään sovellusta ja palaveriin voi osallistua mistä tahansa laitteella, jossa on internetyhteys.
Kun työtä tehdään joustavammin, ihmisten elämäntilanteet voidaan huomioida paremmin. Näin digitaalisuus tukee työssä viihtymistä.
– Muutoksessa onnistutaan parhaiten, kun sitä siivittää innostus. Silloin luonnollisena seurauksena on työn tehostuminen ja kustannustehokkuus. Esimerkiksi videoneuvottelut muuttuvat jatkuvasti helppokäyttöisemmiksi, joten digitaalisuus ei poista sosiaalisuutta, vaan parhaimmillaan mahdollistaa vuorovaikutuksen laadun parantumisen. Moderni työtapa myös vähentää matkustamisen tarvetta ja tukee kestävän kehityksen mukaisia arvoja, Miettinen muistuttaa.
Digitalisaatio ja uusien toimintatapojen käyttöönotto tulee hallita kokonaisuutena.
– Yrityksissä toivotaan työympäristön digitalisoimiseen kokonaisratkaisua ja autamme asiakkaat koko muutoksen läpi. Asiakasyrityksen johdon sitoutuminen, hyvä suunnittelu ja ihmisten mukaan ottaminen on keskeistä. Teknologia on mahdollistaja ja ihmiset toteuttajia, summaa Miettinen.

Mutkatonta yhteistyötä

Yksi R-Officen tyytyväinen asiakas ja yhteistyökumppani on Offsetpaino L. Tuovinen. Perinteikäs kuopiolainen perheyritys viettää tänä vuonna 40. juhlavuottaan. Yritykselle tärkeää on luotettava tuotantoprosessi, moderni paino- ja tulostusteknologia sekä laadukkaat materiaalit. Asiakkaalle halutaan tarjota korkeaa laatua hyvällä hinta-laatusuhteella.
Toiminnan kannalta on olennaista, että laitteet toimivat kuten pitääkin. Yhteistyötä R-Office Itä-Suomen kanssa on tehty menestyksekkäästi neljän vuoden ajan.
– Digipainokoneemme ovat R-Officen toimittamia ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä niin koneiden toimivuuteen, painotuotteen laatuun kuin koneiden huoltopalveluun, yrittäjä ja toimitusjohtaja Ari-Veikko Tuovinen kertoo.
Digipainokoneet ovat modernit ja nykyisellään niiden avulla pystytään tekemään esimerkiksi erikoisvärejä ja efektejä tai painamaan erikoisemmillekin materiaaleille kuten puuviilulle.
– Yhteistyö on ollut hyvin joviaalia ja R-Officen henkilökunta on kuunnellut toiveitamme tarkalla korvalla etsien niihin toimivia ratkaisuja.
Yhteistyötä tehdään molemmin puolin.
– Kun asiakkaamme tarvitsevat painotalon palveluja, voi Tuovista suositella hyvillä mielin tietäen, että täällä työt tehdään sydämellä, ammattitaidolla ja laadukkailla laitteilla, Miettinen muistuttaa.

R-Office pähkinänkuoressa

R-Office on alan parhaista asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen myynti- ja palveluorganisaatio, jolle asiakastyytyväisyys on intohimo.
Ydinosaamista ovat tulostuksen- ja dokumentinhallinnan, neuvotteluhuoneratkaisuiden, viestintä- ja IT-ratkaisuiden ja toimistojen digitalisaatioon perustuvat kestävät ratkaisut.
Lisäksi tarjoamme alan parhaat digitaaliset laite-, työnkulku- ja palveluratkaisut painoalan toimijoille.
– Päätuotemerkkimme on Ricoh, laadukas tuotevalmistaja ja teknologian edelläkävijä. Laitteet ovat käytettävyydeltään, virransäästöominaisuuksiltaan sekä energia- ja kustannustehokkuudeltaan huippuluokkaa, Miettinen kertoo.

 

Offsetpaino L. Tuovinen on tyytyväinen asiakas. Yrityksen toiminta edellyttää modernia teknologiaa ja toimintavarmuutta. Kuvassa tuotantopäällikkö Markus Niskanen ja suunnittelija Elena Räsänen.

p

R-Office
Itä-Suomi Oy
Itkonniemenkatu 13, Kuopio
puh. 0290 009 025
www.r-office.fi
Myös Facebookissa