Juustolla paneroidut muikut (gluteeniton)

Reseptit

Juustolla paneroidut muikut (gluteeniton)

500 g perattuja muikkuja
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
2 dl juustoraastetta esim. manchego tai muu voimakkaamman makuinen juusto
2 kpl kananmunaa kevyesti vatkattuna
+ 2 rkl vettä
1½ tl suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Sekoita jauho ja juustoraaste keskenään. Vatkaa toisessa astiassa kananmuna ja vesi. Pyörittele muikut ensin kananmunaseoksessa ja sitten jauhoissa. Kuumenna voi tai öljy paistinpannussa. Paista muikut erissä keskilämpöisellä pannulla kauniin värisiksi. Jos keskiruoto tuntuu vielä kovalta, laita muikut +150C uuniin ja pidä uunissa niin, että ruoto on pehmennyt. Tarjoa muikut valkosipulimajoneesin kera.

Valkosipulimajoneesi
2 kpl valkosipulinkynttä
2 dl rypsiöljyä
1kpl kananmuna
1rkl sitruunanmehua
1 rkl dijoninsinappia
ripaus suolaa
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset (sauvasekoittimen) kapeaan korkeaan astiaan. Valmista majoneesi sauvasekoittimella niin, että aloitat soseuttamisen astian pohjalta ja nostat sauvasekoitinta toistuvasti hitaasti ylös, kunnes majoneesi on tasaista. Laita jääkaappiin tekeytymään. Majoneesia voit keventää lisäämällä joukkoon puolet vaahdotettua kermaa, kermaviiliä tai jogurttia.

 

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.