Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kaksipyöräisen sarviin heti keväällä

Koulutus

Moottoripyöräkalusto on uusi ja monipuolinen.

Moottoripyöräkortin teoriaopiskelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, ja teoriakokeen voi suorittaa jo valmiiksi ennen ajokautta. Liikennekoulu Ässä voi antaa ajotunnit heti hyvien ajokelien alettua. Näin asiakas saa ajokortin nopeasti keväällä ja edessä on pitkä ajokausi.

Jo viime kesä oli vilkasta moottoripyöräkorttien suoritusaikaa. Liikkeellä oli niin nuorisoa kuin keski-ikäisiäkin asiakkaita, ja moottoripyöräharrastuksen suosio tuntuu vain kasvavan. Myös AB-ajokortin haltijat haluavat moottoripyöräkorttia varten valmennusta, jota voidaan räätälöidä kunkin asiakkaan lähtötilanteen mukaan.
– Moottoripyöräilyn suosio on kasvanut mukavasti. Myös viime kesien hyvät ajokelit ovat suosineet harrastuksen kasvua, Liikennekoulu Ässän yrittäjä, liikenneopettaja Jaakko Toivanen sanoo.

Nykyaikaista opetusta

Liikennekoulu Ässän korkealaatuinen opetus antaa hyvät lähtökohdat osaavaan ja turvalliseen liikennöintiin. Digitaalisessa oppimisympäristössä teoriaopiskelun voi aloittaa milloin vain ja ajotuntivarauksetkin voi tehdä verkossa. Liikenneopetuspaketin voi ostaa kätevästi yrityksen verkkokaupasta ja tarvittaessa myös rahoitus onnistuu samalla.
Liikennekoulu Ässässä toimii kolme moottoripyöräopettajaa, joten yritys voi vastata hyvin kasvaneeseen ajokorttikysyntään. Kurssit pyörivät ajokautena non-stop-menetelmällä.
Moottoripyöräajokortin A1-luokka oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyörää, A2-luokka alle 35 kilowatin tehoisia moottoripyöriä ja A-luokka myös kaikkein isoimpia moottoripyöriä.
A1-luokan ikäraja on 16 vuotta ja A2-luokan ikäraja 18 vuotta. A-luokan ikäraja on 24 vuotta, jos ajokortti suoritetaan kuljettajantutkinnolla ensimmäisenä moottoripyöräluokkana.

Teoria ja käytäntö haltuun

Jos asiakkaalla on aiempi ajokortti, ei teoriaosiota tarvitse suorittaa uudelleen, vaan sitä voi opiskella itsenäisesti netissä ja oppimateriaalin saa Ässästä. Viisi ajotuntia on minimi, sen jälkeen voi osallistua käsittely- ja ajokokeeseen.
– Meillä on turvallista harjoittelua varten oma moottoripyörien käsittelykenttä Sorsasalossa. Sinne on helppo tulla ja siellä on runsaasti pysäköintitilaa. Moottoripyöräoppilas saa kaikki tarvittavat ajovarusteet Ässältä, Toivanen esittelee.
– Moottoripyörän käsittelyä on syytä harjoitella huolella, sillä käsittelykoe kyllä mittaa osaamisen. ”Kylmiltään” se ei yleensä onnistu. Youtubesta voi katsoa, miltä käsittelykoe näyttää, koehan on kaikille pyörätyypeille samanlainen.

Monipuolinen ajokalusto

Ässän moottoripyöräkalusto on uutta ja nykyaikaista, sillä se on uusittu viime kesänä. Pyörät ovat A1-luokkaan KTM 125 Duke, A2-luokkaan Honda CBR 650 R ja A-luokkaan KTM 890 Duke R ja Honda CRF 1100 Africa Twin. Lisäksi Ässällä on kaksi skootteria.
Ässässä asiakas saa ammattitaitoista opetusta. Liikenneopettaja on liikenteessä mukana nimenomaan moottoripyörällä ja antaa oppilaalle ohjeita kypäräradiopuhelimella.
Opetusta voidaan antaa tarvittaessa myös asiakkaan omalla moottoripyörällä. Oman pyörän voi halutessaan myös jättää Sorsasalon aidatulle harjoittelualueelle seuraavaa harjoittelukertaa varten.

Sorsasalossa on turvallinen, aidattu alue moottoripyörän käsittelyharjoittelua varten.

p
Liikennekoulu Ässä Ky

Vuorikatu 16 C
70100 Kuopio
puh. 044 988 5752
avoinna sop.muk.
toimisto@liikennekouluassa.fi
www.liikennekouluassa.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.