Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kampus joka täyttää toiveet

Koulutus, Työ&Myö

Ensimmäisen vuoden Wellness-liiketoiminnan opiskelijat Ilona (vas.), Annika A, (toinen vas.), Annika R ja Lotta (oik.) ovat olleet positiivisesti yllättyneitä uusista tiloista. Erityisesti erilaiset ryhmätöiden tekoon soveltuvat, rennot tilat saavat heiltä kiitosta.

Savonia-ammattikorkeakoululle on viimeisen parin vuoden aikana rakentuneet upeat, uudet tilat KPY Novapolikseen. Oppimistilojen lisäksi kampus on yhteisen kohtaamisen paikka niin opiskelijoille kuin yrityksille.

Modernissa oppilaitoksessa ei istuta kannellisen pulpetin ääreen tai piirretä liidulla taululle. 2020-luvun uudet huippuammattilaiset opiskelevat ajanmukaisissa tiloissa, jotka tukevat oppimista ja nykypäivänä työelämässä tarvittavia taitoja.
Projektipäällikkö Pasi Haataja kertoo, että Savonia-ammattikorkeakoulun toiminnan keskittäminen KPY Novapolikseen on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi.
– Ennen tilaratkaisujen tekemistä kartoitettiin erilaisia vaihtoehtoja, joista päädyttiin niin sanottuun hybridimalliin. Ammattikorkeakoulu omistaa noin puolet käytössään olevista 22 000 neliöstä KPY Novapoliksen kiinteistöyhtiön osakkaana, loput tilat ovat vuokralla eripituisilla sopimuksilla. Tämä tuo tiloihimme kaivattua joustavuutta. Tilanteet vaihtelevat, joten käytössämme olevaa neliömäärää voidaan tarvittaessa kasvattaa tai supistaa.
Haataja antaa kiitosta kaukonäköisyydelle, jolla suunnitelmia on tehty.
– Ammattikorkeakoulun johto on alusta asti ollut hyvin avoin uudelle. Lähtökohtana kaikessa on ollut, että luodaan mahdollisimman hyvä ja moderni kampus.

Opiskelijat mukana suunnittelussa

Uusi kampus rakentuu kampussydämen ympärille, josta löytyy muun muassa tapahtumatila, opiskelijajärjestön ylläpitämä kahvila, viiniopetus- ja viinibaarialue sekä kirjasto. Kampussydän on kohtaamisen paikka niin eri alojen opiskelijoille kuin alueen yrityksillekin.
– Kampussydämen ympärillä ovat kunkin oppialan omat tilat, kotipesät. Tilat on rakennettu mahdollisimman monipuolisiksi ja muokattaviksi. Ne soveltuvat lähiopetukseen ryhmille, mutta tarjolla on myös erilaisia tiloja esimerkiksi ryhmätöitä ja itsenäistä opiskelua varten. Hybridioppimisympäristöissä osa opiskelijoista voi olla paikalla luokassa ja osa läsnä kuvayhteyden avulla.
Suunnittelussa ovat alusta lähtien olleet mukana myös opiskelijat.
– Meiltä löytyy täältä eri alojen osaamista, joten olemme saaneet ideoita opiskelijoilta ja samalla jalostaneet ne lopputulokseksi. Noin 80 prosenttia ideoista on toteutunut tavalla tai toisella.
Saatu palaute on ollut positiivista. Uusi kampus koetaan moderniksi oppilaitokseksi, joka valmistaa opiskelijoita työelämään.
– Paras kuulemani palaute tuli opiskelijalta, joka kertoi, että entiselle kampukselle mentiin kouluun. Tänne tullessa tuntuu siltä kuin tulisi töihin, Haataja kertoo.

Kampussydän on koko oppilaitoksen yhteinen kohtaamispaikka, projektipäällikkö Pasi Haataja kertoo.

p
Savonia-
ammattikorkeakoulu

www.savonia.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.