Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kansa on puhunut – parhaat XPress-kannet

Muut

Voittajakansi 14 vuoden takaa vuodelta 2006.

Kysyimme teiltä viime lehdessä, mikä mielestänne on paras Savon XPress -kansi.

Esiraati teki kaikista 15-vuotisen historian aikana julkaistuista kansista tiukan esivalinnan ja te, hyvät lukijat, pääsitte äänestämään parasta kantta kymmenestä finalistista.
Kaikki kymmenen vaihtoehtoa saivat ääniä, joten kamppailu kolmen kärjessä oli tiukka. Niukasti yhdellä äänellä voiton vei kuitenkin vuoden 2006 kevään ja kesän kansikuva. Kuvan on ottanut Mikko Mäntyniemi ja kuvassa esiintyy Mari Merentie. Etukannen graafisesta suunnittelusta vastasi Mainospalvelu Laitinen Jyväskylästä.

Ikimuistoinen kuvaussessio

Kyseessä onkin todellinen menestyjäkansi, sillä se voitti yleisöäänestyksen myös kymmenen vuotta sitten, kun vastaavanlainen kansiäänestys järjestettiin lehden 5-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Mikko Mäntyniemi muistelee kuinka kuva ja idea siihen syntyivät.
- Kunnia kuuluu edesmenneelle Vesa Toivaselle, joka pyysi minut kuvaamaan. Hän jopa itse hyppäsi altaaseen snorkkeleineen ja näytti, miten kuva otettaisiin. Minä kun en osaa edes uida enkä paljon kevyempänä olisi edes pysynyt pohjassa, kieltäydyin. Vesku ei kuitenkaan luovuttanut ja lopulta löysin itseni uimahallin huoltotilasta, josta oli pieni pyöreä ikkuna altaaseen. Siitä sitten tihrustin sen aikaisella digikameralla altaaseen, mihin hypännyt tyttö vilahti todella ohikiitävän hetken ikkunan kohdalla. Tuolloin ei allasta edes voinut valaista lisää, joten kansikuvaotos oli yhdistelmä luovuutta, tuuria ja Marin fysiikkaa. Hän nimittäin joutui hyppäämään veteen useita kertoja ennen kuin kuva onnistui, Mäntyniemi muistelee ikimuistoista kuvaussessiota, jossa tärkeä osansa oli myös päätoimittaja Tuija Vartiaisella.
- Ohjasin kuvaustilannetta uimahallin puolelta matkapuhelimen välityksellä ja annoin ohjeita sekä Mikolle että mallille, hän muistelee haastavaa kuvaustilannetta.

Miehiset menestyjäkannet

Vaikka menestyskansi pitää edelleen voittajan valtikkansa, sai se myös varteenotettavia haastajia. Vain yhden äänen päähän nimittäin jäi syksyn 2017 kansi, jossa esiintyvät näyttelijä Mikko Rantaniva ja Bobby-koira. Snellmanin puistossa otettu kuva on sulattanut monien sydämet ja kuvaussessio herätti ansaittua huomiota, nauttihan Bobby filmitähden elkein kurkkua ja pullovettä kuvausten välillä. (Myös Mikko Rantanivan tarjoiluista huolehdittiin toim. huom!) Kuvan otti Jape Tiitinen.
Kolmanneksi tiukassa äänestyksessä kiri talven 2018 lehden kansi. Kuvassa taiteilija Popo Salami soittaa djembe-rummulla. Loisto-otoksen otti Sami Tirkkonen.
Suoritimme parasta kantta äänestäneiden kesken arvonnan ja lounasliput kahdelle hengelle voitti Elisa Kosunen. Olemme voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.