Monet tarkastukset ja pienet toimenpiteet on mahdollista tehdä myös kotona.

Lemmikin pienten operaatioiden ja tarkastusten takia ei välttämättä tarvitse aina lähteä klinikalle. Karvainen Kaveri tekee kotikäyntejä Siilinjärven ja Kuopion alueella.

Siilinjärveläisen Anne Röpelisen Siiri-kissa sairasteli pentuna paljon ja eläinlääkärikäyntejä tuli kymmeniä. Lopulta Siiri alkoi pelätä jo kuljetusboksin näkemistä.
– Päätin, etten vie Siiriä enää väkisin lääkärille. Kissalle tuli kuitenkin ongelmia hampaiden kanssa ja ne pahenivat kun emme päässeet eläinlääkäriin.
Eläinlääkäri Mirjam Serg saapui Toivalaan tutkimaan kissan. Siiri nukutettiin kotona ja vietiin klinikalle, missä kirurginen hampaidenpoisto suoritettiin. Nyt Siiri toipuu jo hyvää vauhtia ja viettää kissan elämää ilman kipuja.

Toimenpiteet tutussa ympäristössä

Serg kertoo, että kotikäynneillä voidaan tehdä kotieläimille pieniä toimenpiteitä ja tarkastuksia, kuten rokotuksia, verinäytteiden ottoja ja jopa kissan kastraatioita. Myös lemmikin eutanasia voidaan tehdä kotona tutussa ja turvallisessa ympäristössä.
Röpelinen pitää kotikäyntejä hyvänä asiana. Perheessä on kahdeksan kissaa ja näyttelykissoilla riittää eläinlääkärikäyntejä.
– Esimerkiksi pentujen tarkastukset, rokotukset ja sirutukset teetän mielelläni kotona. Kun pentuja viedään eläinlääkäriin, on siinä kuitenkin aina infektioriski olemassa.
Röpelinen on muutenkin tyytyväinen Karvaisen Kaverin palveluihin.
– Vuorotyöläisenä arvostan sitä, että ajan saa nopeasti, yleensä muutaman päivän varoajalla.
Karvainen Kaveri on avoinna myös lauantaisin. Uusimpana palveluihimme on lisätty kirurgiset hammastoimenpiteet ja hammasröntgenkuvaukset.

p

Karvainen Kaveri
Asematie 3, 71800 Siilinjärvi
puh. 044 744 5600
(ajanvarauspuhelin aukeaa 7.30)
ma, ti, to, pe klo 8.30 – 17
ke 8.30 – 20 ja la 10 – 16
vastaanotto@karvainenkaveri.fi
www.karvainenkaveri.fi
Myös Facebookissa