Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

”Kateus jäi koronan jalkoihin”

Elintarvikkeet, Henkilöt

K-market Pirtin kauppias Keijo Ollikainen tunnetaan Saaristokaupungissa asiakaspalveluhenkisenä ja ulospäinsuuntautuneena miehenä, joka panostaa oman alueen yhteisöllisyyden kehittämiseen ja laajoihin verkostoihin. Koronapandemian aikana vanhan hyvän meiningin tueksi on nopeasti kehitelty uutta hyvää meininkiä.

– Kauppa on kehittynyt vastaamaan ympäröivän asuinalueen vaatimuksia. Ideana on ollut alusta lähtien tarjota saman katon alta mahdollisimman paljon ja säästää asiakkailta ajomatkaa keskustaan. Olemme palveleva kyläkauppa sen alkuperäisessä merkityksessä. Kyläkauppa toimii tontillaan ja maaliskuun alussa meidänkin toimintakaaviossamme oli kotiinkuljetusten kohdalla ruksi – ei kuulu toistaiseksi palveluihimme. Koronapandemia pisti kuitenkin hetkessä kuviot uusiksi. Nopea reagointi oli edellytys sille, että pystymme palvelemaan samat asiakkaat kuin aikaisemminkin. Toinen tärkeä asia on, että henkilökunnalle on riittänyt töitä ja olen voinut palkata jopa lisää. Verkkokauppa käy etänä, mutta ostosten keruu ja kotiinkuljetukset vaativat ripeät tekijänsä, Keijo Ollikainen kertoo.

– Täällä Saaristokaupungissa ravintolapalveluita ei vieläkään ole asukasmäärää vastaavalla tavalla. Siksipä Kings Crownin, Samruain ja Koivumäen Kartanon tarjoamat annospalvelut on otettu ilolla vastaan. Koivumäestä annokset tulevat samaan kylmähyllyyn kuin muutkin normiannokset, King’s Crown tuo ruokaa sekä lämpimänä että kuluttajapakattuina kylmätiskistä myytäväksi. Muuten mennään tilauspohjalta ja lämmin ruoka tulee meille sovittuun aikaan valmiina nautittavaksi. Vaihtoehtoja on ja kannattaa kysäistä meiltä lisää. Tämä on todellista winwin-toimintaa, ravintoloiden hävikki pienenee, asiakkaat saavat laadukasta ravintolaruokaa helposti ja me voimme palvella taas entistä monipuolisemmin. Tämä on hyvä esimerkki paikallisten yrittäjien yhteishengestä, mikä on edellytys poikkeusajan palveluiden toimivuudelle. On ollut hieno huomata, kuinka nyt vedetään yhtä köyttä ja ikiaikainen savolainen kateus on saanut antaa tilaa yhteisöllisyydelle ja kaverin auttamiselle. Tälle fiilikselle on tilaa meidän tontilla jatkossakin, Keijo Ollikainen lupaa.

X-tekijät -juttusarjassa Savon XPress kertoo kuopiolaisten yritysten toiminnasta koronaviruksen aikaansaaman poikkeustilan aikana. Jutut on tehty hallituksen ohjeistamien turvamääräysten mukaisesti.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.