Antero Taskinen on Katto Elviksen logoidean isä, mainostoimisto Kuopion Mainosmiehet Oy hoiti toteutuksen.

Katto Elviksen kokenut ja ammattitaitoinen tiimi toteuttaa Kuopiossa ja lähialueilla laadukkaita kattoremontteja ja muita kattotöitä. Kattoremonttien ohessa Katto Elvis remontoi myös julkisivuja ja tekee myös muuta rakennusalan urakointia.

Kun yrityksen nimessä viitataan rockin kuninkaaseen ja tuttu hahmo on viitteellisesti mukana myös firman autojen kyljissä komeilevassa komeassa logossa, on syytä kysyä mistä moinen idea syntyi. Yrittäjä Antero Taskinen paljastaa nimen syntyhistorian.
– Firma on perustettu vuonna 2009, ei kylläkään täysin tyhjästä. Kattohommista oli ehtinyt kokemusta kertyä jo runsaasti ja tiesin mihin olin ryhtymässä. Hyvä nimi on puoli voittoa alkuvaiheen markkinoinnissa ja pian oli idea valmiina. Pidän vanhasta rokista ja minulla oli tuolloin koirakin nimetty Mr.Presleyn mukaan, joten ajattelin että olkoon yrityskin sitten Katto Elvis. Logossa Elvis naputtelee nauloja kitaralla ja kyllähän se saa hymyn huulille kun ihmiset sen tuolla liikenteessä huomaavat, Taskinen kertoo.

Kokeneita osaajia

Katto Elvis on kahdeksassa vuodessa saanut kattotyömarkkinoilta vankan jalansijan. Pelkällä nimellä ei hyvää tulosta ole tehty.
– Palvelemme taloyhtiöitä joita asiakkuuksistamme on noin 60%, rakennusliikkeitä on 20 % ja loput ovat yksityistalouksia. Tällä hetkellä kesällä töissä on 17 miestä ja talvellakin 12. Kovasti kilpaillulla toimialalla se on tämän kokoluokan yritykselle hyvä tilanne. Pyrin työllistämään valtaosan porukasta vuoden ympäri ja moniosaavalle ryhmälle se onnistuukin. Tämä on meille myös kilpailuetu, koska vuodesta toiseen kasassa on sama kokenut ydinryhmä jonka voi laittaa haastavankin urakan eteen. Osa porukasta on ollut alalla 20 – 30 vuotta ja osaajia on pätevistä kirvesmiehistä muihin rakennusalan ammattilaisiin. Kokemus on tarpeen, sillä esimerkiksi kerrostalorakentaminen tässä kaupunkialueella on oma taitolajinsa ja vaatii kaikilta rakennusprojektin tekijöiltä vankkaa ammattitaitoa. Aikataulut ovat tiukat ja palasten on mentävä paikalleen kitkattomasti, Taskinen linjaa.

Monipuolista kokonaispalvelua

Katto Elvis palvelee monipuolisesti. Olipa kyseessä kattoremontti tai uudisrakentaminen, urakka onnistuu. Tarpeen mukaan tehdään myös muutostyöt esimerkiksi tasakatosta harjakattoon. Asiakkaita palvellaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja yrityksen osaamista ovat myös julkisivuremontit.
– Katto Elviksen kattoremonttipalveluun kuuluu vanhan vesikatteen purkutyöt, kattorakenteiden tarkastus ja korjaustyöt tarpeen mukaan, lisäeristystyöt, aluskatteen ja tuuletusrimojen asennukset, jonka jälkeen vasta asennamme bitumi-, konesauma-, tiili- tai peltikaton. Kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien asennus ja kaikki materiaalihankinnat kuuluvat samaan palvelupakettiin, kertoo Taskinen ja muistuttaa uudisrakentamisen olevan hieman erilaista osaamista vaativa työ.
– Talot kasataan valmiista elementeistä ja mekin teemme katon pohjatyöt valmiiksi maan tasalla mikäli se vain on mahdollista. Tähän vaikuttaa rakennuksen vaikeusaste ja tontilla oleva tila. Sitten valmis elementti nostetaan nosturilla paikalleen ja päälle asennetaan kulloinkin sovittu kate. Matalat rakennukset tehdään yleensä paikalleen asennuksena, samoin kerrostalojen tasakatot. Rakennusfirmojen kanssa yhteistyö on sujunut hyvin, olivatpa kyseessä paikalliset toimijat tai suuremmat valtakunnalliset yritykset, Taskinen toteaa ja muistuttaa legendaarista sanontaa mukaillen:
– Elvis has left the building vasta kun urakka on sataprosenttisen valmis ja jokainen ruuvi paikallaan!

p

Katto Elvis
Antero Taskinen
puh. 050 5817600
antero.taskinen@kattoelvis.fi
www.kattoelvis.fi