Kuopion museon remontissa vanha ja uusi paiskaavat kättä.

Kuopion keskustaa värittävät tänäkin kesänä monet näkyvät rakennushankkeet. Kaupunki kasvaa korkeutta, kun asemanseudulle nousee jo kovaa vauhtia Kuopion Portti.

Matkakeskus-alueelle rakentuu tornitalojen ja aukioiden kokonaisuus ja rakennuksiin tulee asuntojen lisäksi liike- ja toimistotiloja. Vuonna 2018 alkanut hanke on määrä valmistua vuonna 2023.
Myös matkustajasatamassa tapahtuu. Satamaan on suunnitteilla muun muassa saunamaailma, tilaa ravintolaivoille ja tapahtuma-aukio. Matkustajasatamaa ja aallonmurtajaa on levennetty viime vuoden lopulta lähtien, mikä aiheuttaa muutoksia veneliikenteeseen. Sataman läheisyyteen, Maljalahteen on rakenteilla myös uusia asuinkerrostaloja.

Yksi ovi – miljoona mahdollisuutta

Yksi näkyvimmistä saneerauskohteista on Kuopion museo. Vuonna 1907 rakennettuun museorakennukseen tehdään peruskorjausta. Korjaamisen lisäksi rakennetaan myös kokonaan uutta. Tulevaisuudessa korjattu ja laajennettu museo muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden.
– Museo ja pääkirjasto yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, joka avautuu yleisölle vuonna 2021. Tavoitteena on tarjota kaupunkilaisille uudenlainen, vetovoimainen kulttuurikohde sekä kohtaamispaikka. Tuloksena on Tiedon ja taidon kortteli. Yksi ovi – miljoona mahdollisuutta.

Jää- ja uimahalli saman katon alle

Myös Niiralassa tapahtuu. Kuntolaakso-hankkeessa toteutetaan uima- ja jäähallit sekä pysäköintipalvelut yhdistävä kokonaisuus. Vanha uimahalli on tulossa käyttöiän päätepisteeseen ja jäähalli kaipasi myös uudistuksia tulevaisuuden käyttäjätarpeita silmällä pitäen. Alueen pysäköinti keskitetään uuteen 350-paikkaiseen pysäköintitaloon. Vanha uimahalli palvelee uuden, vuonna 2020 valmistuvan uuden hallin käyttöönottoon saakka.