Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Keskusta muuttaa ulkomuotoaan

Rakentaminen ja remontointi

Kuopion museon remontissa vanha ja uusi paiskaavat kättä.

Kuopion keskustaa värittävät tänäkin kesänä monet näkyvät rakennushankkeet. Kaupunki kasvaa korkeutta, kun asemanseudulle nousee jo kovaa vauhtia Kuopion Portti.

Matkakeskus-alueelle rakentuu tornitalojen ja aukioiden kokonaisuus ja rakennuksiin tulee asuntojen lisäksi liike- ja toimistotiloja. Vuonna 2018 alkanut hanke on määrä valmistua vuonna 2023.
Myös matkustajasatamassa tapahtuu. Satamaan on suunnitteilla muun muassa saunamaailma, tilaa ravintolaivoille ja tapahtuma-aukio. Matkustajasatamaa ja aallonmurtajaa on levennetty viime vuoden lopulta lähtien, mikä aiheuttaa muutoksia veneliikenteeseen. Sataman läheisyyteen, Maljalahteen on rakenteilla myös uusia asuinkerrostaloja.

Yksi ovi – miljoona mahdollisuutta

Yksi näkyvimmistä saneerauskohteista on Kuopion museo. Vuonna 1907 rakennettuun museorakennukseen tehdään peruskorjausta. Korjaamisen lisäksi rakennetaan myös kokonaan uutta. Tulevaisuudessa korjattu ja laajennettu museo muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden.
– Museo ja pääkirjasto yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, joka avautuu yleisölle vuonna 2021. Tavoitteena on tarjota kaupunkilaisille uudenlainen, vetovoimainen kulttuurikohde sekä kohtaamispaikka. Tuloksena on Tiedon ja taidon kortteli. Yksi ovi – miljoona mahdollisuutta.

Jää- ja uimahalli saman katon alle

Myös Niiralassa tapahtuu. Kuntolaakso-hankkeessa toteutetaan uima- ja jäähallit sekä pysäköintipalvelut yhdistävä kokonaisuus. Vanha uimahalli on tulossa käyttöiän päätepisteeseen ja jäähalli kaipasi myös uudistuksia tulevaisuuden käyttäjätarpeita silmällä pitäen. Alueen pysäköinti keskitetään uuteen 350-paikkaiseen pysäköintitaloon. Vanha uimahalli palvelee uuden, vuonna 2020 valmistuvan uuden hallin käyttöönottoon saakka.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.