Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kespro on vastuullisuuden edelläkävijä

Päivittäistavarat

Kespro kantaa oman vastuunsa siitä, että tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan maapallon luonnonvaroista,
Olli Luukkainen kertoo Vilhon ja Viivin kanssa.

Kesprossa vastuullisuus on osa jokapäiväistä tekemistä. Suuri ja kasvava joukko valikoimasta on vastuullisuusmerkittyjä. Kun tuotteiden hankinta ja valvonta ovat kunnossa, voi asiakas olla luottavaisin mielin ja viedä vastuullisuuden sanomaa eteenpäin omille asiakkailleen.

Yhä useampi kuluttaja miettii vastuullisuuskysymyksiä. Miten varmistua siitä, että esimerkiksi ulkona syödessään nauttii ruoasta, joka on turvallista ja tuotettu vastuullisesti sekä kestävästi myös ekologisesta näkökulmasta?
Kespro on Kesko Oyj:n kuuluva foodservice-alan tukkukauppa, jossa on Suomen laajin HoReCa-valikoima. Kespron vastuullisuustyö perustuukin Keskon periaatteisiin. Kesko on valittu maailman vastuullisemmaksi kaupan alan yritykseksi ja on Global 100 -listalla maailman 88. vastuullisin yritys.
– Kespro noudattaa Keskon vastuullisen hankinnan periaatteita ja ne koskevat kaikkia tavarantoimittajiamme niin kotimaassa kuin ulkomailla. Toimittajien vastuullisuutta myös varmennetaan ja seurataan monin tavoin. Asiakkaamme voivat luottaa, että tuote on juuri sitä, mitä on luvattukin, tukkupäällikkö Olli Luukkainen kertoo.

Sertifikaatit ovat laadun ja turvallisuuden tae

Elintarvikkeissa kuluttajien luottamusta ei ole varaa menettää. Kespron tavoitteena on varmistaa se, että ihmiset voivat syödä hyvillä mielin turvallisia ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita.
Ammattikeittiöiden tarpeisiin erityisesti suunniteltu, Kespron oma Menu-sarja on tästä oivallinen esimerkki. Sen valikoimaa kasvatetaan jatkuvasti, tuoteturvallisuus vahvasti huomioiden.
Tuotteiden vastuullisuudesta kertovat myös kolmannen osapuolen myöntämät sertifikaatit. Esimerkiksi kala- ja äyriäistuotteissa noudatamme MSC- ja ACS-standardia, jossa toimitusketju pystytään jäljittämään aina mereen, kasvupaikkaan ja kalastajaan asti.
– Myös ravintoloilla on mahdollisuus hankkia sama sertifikaatti, jolloin asiakkaamme saavat oikeuden kertoa kalojen vastuullisuudesta MSC- ja ASC-logoja käyttäen omissa ruokalistoissaan.

Eroon muovista

Myös pakkausmerkinnät kertovat tuotteiden alkuperästä ja tuotantotavasta. Kesko ja Kespro ovat sitoutuneet noudattamaan kestävän kehityksen linjauksia ja sitä kautta niillä on tiukat tavoitteet muun muassa vastuullisen palmuöljyn ja soijan käytöstä sekä muovin käytön vähentämisestä. Valikoimissa on esimerkiksi biohajoavia, kierrätettäviä lautassarjoja ja serviettejä. Muovin ja esimerkiksi muovipilleistä muodostuvan jätteen määrä on ollut paljon esillä ja yksi keskeisistä ravintola-alan lähitulevaisuuden ratkaistavista kysymyksistä. Kespro haluaa omalta osaltaan lisätä vaihtoehtoisten tuotteiden tarjontaa ja valikoimat kasvavat jatkuvasti.
Kyse on kaikkia koskevasta, yhteisestä asiasta.
– Oman jälkikasvun myötä näitä on tullut itsekin mietittyä entistä enemmän. Kesprolle on tärkeää, että vastuullisuusasiat huomioidaan toimitusketjussa ja tuotteita ei tuoteta esimerkiksi lapsityövoimalla. Myös ekologinen näkökulma on meille keskeinen: ei tuoteta enempää kuin mitä tarvitsemme ja varmistetaan, että myös tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan luonnonvaroistamme, Luukkainen pohtii.

MSC- ja ASC-ympäristömerkit pakkauksessa kertovat tuotteen vastuullisuudesta, asiakaspalvelupäällikkö Jukka Tuomainen kertoo.
p
Kespro Kuopion Noutotukku

Tehdaskatu 14, 70620 Kuopio
puh. 010 53 24632
ma – to 6.30 – 17, pe 6.30 – 18.00,
la 8 – 13, su 9 – 13
kespro.nt.kuopio@kesko.fi
www.kespro.com

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.