Valikko Sulje

Eniten ääniä keräsi kansi numero seitsemän, jossa Ismo Apell poseeraa lumihangessa Kallaveden jäällä helmikuussa 2016. Ismo heittäytyi täysillä kuvaan mukaan heittämällä paitansa pois, uppoutumalla vyötäröään myöten lumihankeen pitäen päässään vain karvahattunsa.

Ismoa ei haitannut lainkaan, vaikka tuuli oli kylmää ja pakkasta lähes 30 astetta. – Kun tällainen erikoistilanne kohdalle tulee, jyllää endorfiini elimistössä sen verran että enempiä miettimättä sessiosta selviää. Mieleen jäävä sessiohan se oli, vaikka minuakin kovemmilla taisi olla kuvaaja Sami Tirkkonen jäätyvine kameroineen, Ismo muistelee. Savolainen selviytyy aina Ismo Apell on säänkestokyvyltään savolaisen evoluution huipputuote. Paitsi äreässä pakkasessa vilkkui pelisilmä sulana myös Malesian viidakoissa Selviytyjät Suomi -sarjassa. – Koulumatkat Kiuruvedellä ulkoiltiin keli- ja pakkasrajoista piittaamatta.

Kylmänsietokyky taitaa olla äidiltä perittyä, Ismo kertoo. – Kun lisätään säänsietokykyyn liskon aivot, niin jopa. Kovissa oloissa pitää keskittyä hengittämiseen ja ravinnon hankintaan. En suosittele lähtemään koviin oloihin telttaretkelle meikäläisen kanssa, voipi aamulla herätä ilman jalkoja, Ismo paljastaa tuttuun tyyliinsä leveästi hymyillen.

Viidakon väkeä Tahkolle

Ismo Apellille jäi Selviytyjistä mukava maku. – Ehdottomasti positiivinen kokemus. Tuli paljon uusia ystäviä, joita muuten saapuukin iso joukko Tahkolle 16.11. Pirjo Heikkilän käsikirjoittaman ja minun ohjaamani Kaikkien aikojen viikonloppu -esityksen ensi-iltaan. Saapa nähdä mitenkä suut pannaan, kun pääsevät nyt vuoros- taan tännepäin selviytymään. Toivottavasti eivät nyykähdä jo Rissalan lentokentälle, Ismo aprikoi ja lausuu vielä kiitoksen sanat kaikille hänen pakkaskuvaansa äänestäneille Savon XPressin lukijoille.

– Kyllä savolaisilla on kieroutunut mut- ta hyvä maku, suuret kiitokset kannatuksesta!

Kiitos kaikille äänestäjille ja kilpailuun osallistujille.

Arvonnassa kolmen ruokalajin illallisen kahdelle voitti Olli Jääskeläinen Kuopiosta. Onnea!

Illallisen tarjoaa Gallá Kitchen & Bar Lapland Hotels.

Seuraa uusia kilpailuja xpress.fi:ssä!