Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kiveen kaiverrettu

Erikoisliikkeet

Hautakivien kunnostus ja nimien lisäys onnistuvat hautausmaalla. Sari Kämäräinen on toiminut yrittäjänä 20 vuoden ajan.

Huolellisesti suunniteltu ja taidolla valmistettu hautakivi kunnioittaa vainajan elämänpolkua.

Kuopiolainen Kivipaja Sari Kämäräisen päätuotteita ovat hautakivet. Valmista mallistoa ei ole, vaan jokaisen kiven suunnittelu lähtee omaisten ja vainajan toiveista.
- Nykyisin halutaan, että hautakivi kuvastaa vainajaa - hänen persoonaansa, elämäntyötään ja harrastuksiaan, yrittäjä Sari Kämäräinen kertoo.
Kämäräinen perusti Kivipajan 20 vuotta sitten. Alkuun Kivipaja valmisti kivilyhtyjä ja muita pihatuotteita. Hautakivet tulivat mukaan osaksi sattumalta.
- Ensin alkoi tulla lähiseudulta kaiverruksia ja kultauksia hautakiviin, koska olin paikallinen toimija. Sitten mukaan tuli hautakiviedustus. Vuonna 2007 omien toimitilojen myötä kehitimme toimintaamme ja aloimme suunnitella ja toteuttaa omia hautamuistomerkkejä.

Vaihtoehtoja on paljon

Kivipaja toteuttaa muistomerkkejä useista kivimateriaaleista ja jopa luonnonkivistä. Nimitiedot voi liittää kiveen kaivertamalla, pronssikirjaimilla tai muistolaatalla.
Persoonallisuutta kiveen antavat erilaiset pintakäsittelyt, kivilyhdyt ja pronssikoristeet. Perinteisiä koristeita ovat enkelit ja ristit, mutta yhä useammin kiveen valitaan vainajan ammattiin tai harrastukseen liittyvä koriste.
Kivilyhdyt ovat kivipajan omia tuotteita. Asiakas voi vaikuttaa lyhdyn materiaaliin, pintakäsittelyyn ja muotoon, ja lyhtylasiin on mahdollista kaivertaa kuva tai teksti.
- Kivilyhdyt sopivat hyvin koristeeksi ja tunnelman tuojaksi myös kotipihalle ja puutarhaan, Kämäräinen vinkkaa.

Vanhasta kivestä ehompi

Iso osa kivipajan työtä on vanhojen hautakivien kunnostus, puhdistus ja oikaisu sekä lisänimien kaiverrus ja kultaus.
Kämäräisen mukaan olemassa oleva kivi kannattaa entisöidä, kun siihen kaiverretaan lisänimi. Jos kivessä ei ole tilaa lisänimille, kivi voidaan hioa ja nimet kaivertaa uudelleen.
Usein on myös mahdollista asentaa vanhan kiven rinnalle tai päälle lisäkivi tai kivilyhty, johon lisänimen voi liittää vaikkapa muistolaatalla.

Kivilyhdyt sopivat hautamuistomerkin elementiksi ja valon tuojaksi puutarhaan.

p
Kivipaja Sari Kämäräinen

Jääskelänkatu 1, 70780 KUOPIO
puh. 050 575 0004
www.kivipajasarik.fi
Myös Facebookissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.