Yritysmyynnin kokenut tiimi. Takarivissä Timo Riekkinen, Olli Hyvärinen, Janne Suomalainen ja Jusa Karotie. Edessä myynnin päällikkö Hannu Hynynen ja Antti Räsänen. Petri Tuomainen ja Markku Taskinen eivät ennättäneet yhteiskuvaan.

STARK on ammattirakentajan valinta

Kuopion Kolmisopessa palveleva STARK laajensi kuluneena kesänä tilojaan tuntuvasti. Erityisesti puu- ja levytavaraa löytyy nyt suoraan hyllystä kattava valikoima. Myymälän ja yritysmyynnin kokeneet huippuosaajat tekevät asioinnista helppoa ja oikeista valinnoista sujuvia.

Kun asiakaskunta on ammattirakentajia tai vakavammin rakentamiseen suhtautuvia, ammattitaitoinen asiakaspalvelu merkitsee todella paljon. STARKilla asiakaspalvelun tinkimätön laatu perustuu päivitettyyn tuotetietoon ja pitkään kokemukseen. Yritysmyynnissä on töissä kahdeksan henkeä ja myymälän rakentajapalvelussa yhdeksän henkeä. Keskiarvo ammattivuosista on yritysmyynnin puolella kaksikymmentä vuotta ja myymälässäkin yli seitsemäntoista vuotta. Kuopion STARKin yksikönpäällikkö Ismo Koski tietää että kokemusta ja ammattitaitoa ei kerry samaan yritykseen näin runsaasti sattumalta.
– Moni on ollut tässä talossa hommissa alusta asti eli vuodesta 2002 lähtien, vaihtuvuus on meillä ollut minimaalista. Nämä ovat kovia lukuja, joihin alueen yrityksistä jopa muutkin toimialat huomioiden ani harva kykenee. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että asiakaspalvelu pelaa kuten pitääkin ja turha arpominen ei syö asiakkaamme kallista aikaa. Kun STARKin ovesta tullaan, on siihen aina syynsä eli asiakkaalla on rakentamiseen liittyvä ongelma tai tarve, johon tarvitaan ratkaisu pikaisesti. Meidän tehtävämme on yhdessä asiakkaan kanssa löytää sopivin ratkaisu, Koski kertoo.

Sujuvaa asiointia

STARKilla palvelu ei ole kertakäyttötuote. Hyvän palvelun kello kuuluu kauas ja kauan.
– Haluamme rakentaa kestäviä asiakkuuksia. Tämä tavoite ei toteudu ilman kokenutta henkilöstöä, riittävää varastoa ja päivitettyä tekniikkaa. Sähköisen asiakaspalvelun päivitetyt järjestelmät tekevät asioinnista sujuvaa. Kun kaupat tehdään vaikkapa noutopihalla, tulee tieto kämmentietokoneelta suoraan kassalle eikä samoja tietoja tarvitse siirrellä paperista toiseen. Kanta-asiakkaillemme asiointi liikkeessä sujuu kitkattomasti, eikä muidenkaan asiakkaiden kohdalla tarvitse muistella Speden rautakauppa-sketsiä, Koski naurahtaa.

Rutkasti lisää varastotilaa

STARKin panostus korkean palvelutason ylläpitoon näkyy myös huomattavina investointeina varastotiloihin. Varastokatosten määrä kaksinkertaistui kesän aikana ja noutopihan järjestelyjä on tehostettu. Uudet tilat tulevat tarpeeseen, sillä varastosta löytyy nyt useita satoja uusia tuotteita rakentajien tarpeisiin.
– Lisääntynyt tuotevalikoima ja laajempi varasto edellyttää myös riittävää henkilökuntaa. Lisäväkeä on palkattu ja kokonaisvahvuus täällä Kuopiossa onkin jo yli kolmekymmentä henkeä. Jotta palvelu pelaisi sujuvasti myös noutopihalla, on alue suunniteltu niin että tavaroiden nouto onnistuu ilman turhia peruutteluja ja kaarroksia. Meidän väkemme on aina auttamassa tavaroiden löytämisessä ja lastaamisessa, suma ei seiso. Valikoiman haluamme kehittää sellaiseksi, että kaikki rakentamisen ja remontoinnin tarpeet löytyvät tältä tontilta. Monipuoliseen palveluumme kuuluu myös sisustussuunnittelu, jonka osaajat löytyvät omasta takaa. Kun kotia aletaan laittaa, pääsee STARKin kanssa varsin pitkälle, Koski lupaa.

Verkkokauppa ei johda itsepalveluun

Nykyään yhä yleisempi verkkokauppa on sekin osa STARKin palveluita, mutta ei postimyyntinä vaan liikkeessä tapahtuvan asiakaspalvelun lisäelementtinä.
– Meillä on todella toimiva verkkokauppa, mutta alleviivaan että se ei tarkoita itsepalvelua. Tuotteiden vertailu onnistuu näppärästi netissä ja nouto käy kätevästi liikkeestä. Kaikkea rakentamiseen liittyvää ei koskaan voi siirtää pelkkään verkkokauppaan, niinpä jatkossakin henkilökohtainen ja asiantunteva palvelu on meille kunnia-asia, Ismo Koski tiivistää.

p

STARK
Suvannontie 12, 70780 Kuopio.
ma – pe 7-19, la 9-15.
Yrityspalvelu
ma – pe klo 7-17.
puh. 093 541 3900 / Vaihde
093 541 3938 / Myymälä ja
Rakentajapalvelu
093 541 3942 / Yrityspalvelu
093 541 3941 / Noutopiha
Faksi (017) 368 0491 / myymälä
Yksikönpäällikkö: Ismo Koski
Myynnin päällikkö: Hannu Hynynen
Myymäläesimies: Tero T. Korhonen
etunimi.sukunimi@stark-suomi.fi
www.stark-suomi.fi