Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Koko kansan Sampo

Ravintolapalvelut

Muikkuravintola Sampon piällysmies Ari Kuurne on tavannut työssään ministereitä yhden hallituksellisen ja rokkareita big bändillisen.

Ravintola Sampo on Suomen kuuluisin ja vanhin muikkuravintola. Originellissa miljöössä kohtaavat herkkusuut, julkkikset ja tavalliset pulliaiset. Jos haluat Kuopiossa kulkea ministerien ja maailmankuulujen rokkarien jalanjäljillä, on valintasi Sampo.

Valtakunnankuulun ravintolan kestävään suosioon on syynsä. Muikkuravintola Sampo perustettiin Kauppakadun itäpäähän jo kieltolakiaikaan. Syksyllä kippistellään 88 toimintavuoden kunniaksi, eli kyseessä on aito suomalainen ravintolaklassikko. Ikä ei ole ainoa peruste tälle arvonimelle. Muikkupohjainen, mutta monipuolinen ruokalista tarjoaa ajattomia herkkuja ja yli kolmekymmentä vuotta samana säilytetty sisustus ja aito jukeboksi luovat uniikin tunnelman.

Tittelit pois

Ravintola Sampon piällysmies Ari Kuurne kertoo Sampon olevan aidon tasavertaisuuden tyyssija. Jokainen asiakas on yhtä lailla incognito ja VIP. Jos kaikki Sampossa käyneet kuuluisuudet valtionpäämiehistä nobelisteihin ja viihdemaailman ykkösnimiin olisi listattu, löisi se laudalta Kuka kukin on -kirjan lamavuosien painokset.
– Mutta myöpä ee siitä numeroo tehdä. Aivan samoin kuin kaikenlaiset asiakkaatkin käyvät meillä viihtymässä ilman titteleitään, saavat he meiltä tärkeilemättömän palvelun. Jos jossain, niin Sampossa saman hyvän palvelun saa jokainen ja ruoka on samoilla hyvillä resepteillä valmistettu kaikille. Savon murteella räntätyn listan tutkiminen ja mietinnän höysteeksi hörpätty aito kännikala eli tönkkösuolattu muikku kirkkaassa juomassa saa takuuvarmasti tunnelman laukeamaan aidolle Sampo-vaihteelle, Kuurne lupaa leveästi hymyillen.

p

Ravintola Sampo
Kauppakatu 13, 70100 Kuopio
puh. 020 762 4818
ma – to 11 – 22, pe – la 11 – 24, su 12 – 20
1.6 – 15.8. avoinna ma – la 11 – 24
su 12 – 22
kuopio.sampo@restel.fi
www.restel.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.