Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kotiapua sydämellä

Hoivapalvelut

Oma koti on aina oma koti, mutta yksin ei saa jäädä. Yritän pysyä niin aktiivisena kuin mahdollista ja liikkua kodin ulkopuolella. Koen, että minusta pidetään hyvää huolta ja Sirpan kanssa ollaan tehty retkiäkin, esimerkiksi viime kesänä kävimme torikahvilla, Helvi kertoo. Sirpa Malkki (vas.) käy 95-vuotiaan Helvin luona joka tiistai tai tarpeen mukaan. Kuvassa Hyvän tuulen kotityöpalvelusta mukana myös Pertti, Tarja (sohvalla vas.) ja Marja. Jaana ei ehtinyt tällä kertaa kuvaan.

Sydämellä, kuin omille tekisin, luonnehtii yrittäjä Sirpa Malkki Hyvän tuulen kotityöpalvelun toimintaperiaatteita. Yritys tarjoaa lämminhenkistä kotiapua kokeneiden kotiavustajien voimin.

Yritys on perustettu viime kesänä, mutta niin Malkilla kuin yrityksen neljällä työntekijällä on vuosien kokemus veteraanien kotiavustajina. Palveluihin kuuluu yksilöllistä, asiakkaiden toiveiden mukaista kotityö-, asiointi- ja avustajapalvelua.
– Autamme ikäihmisiä esimerkiksi siivouksessa, pyykinpesussa ja ruoan laitossa. Tarvittaessa avustamme kauppa-asioilla tai vaikka terveyskeskuskäynnillä. Sen sijaan hoitotyö ei kuulu palveluihimme.
Palvelut räätälöidään aina asiakaskohtaisesti ilmaisella kartoituskäynnillä. Minimissään avustaja viipyy kohteessa kaksi tuntia ja käyntien tiheys sovitaan kunkin asiakkaan kanssa erikseen.
– Tarkoituksemme on auttaa tärkeissä ja tarpeellisissa asioissa. Se helpottaa lähipiiriä, niin että he voivat tehdä omaisensa kanssa jotain mukavaa ja nauttia yhdessä olosta, kun yhteinen aika ei mene siivoamiseen tai pyykinpesuun.

Tuttu ja turvallinen, oma avustaja

Hyvän tuulen palvelut haluaa nimensä mukaisesti tuoda mukanaan hyvän mielen. Tärkeää on myös se, että kukin asiakas saa oman kotiavustajan.
– On tärkeää, että jokaisella on oma, tuttu ja turvallinen ihminen, johon syntyy hyvä ja luottamuksellinen suhde ja että asiakkaan luona käy yleensä sama henkilö.
Yhtä paljon kuin tehdään kotitöitä, avustajan käynnit hoivaavat myös asiakkaan mieltä.
– Kahvitkin voidaan juoda ja kuulumiset vaihdetaan. Jokaisen asiakkaan kanssa toki yksilöllisesti. Toiset kaipaavat enemmän seuraa kuin toiset.
Malkki muistuttaa, että mikäli iäkkäällä asiakkaalla on todettu toimintakyvyn heikkenemä, ovat hinnat arvonlisäverottomia. Kotona tehtävästä työstä on myös mahdollista saada kotitalousvähennystä.
– Olemme myös veteraanien palvelusetelin palvelutuottaja, joten meiltä voi ostaa seteleillä kotipalveluja.

p
Hyvän tuulen kotityöpalvelu

Sirpa Malkki puh. 050 302 9409
info@htkotipalvelut.fi

 

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.