Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

”Kuka ihme makaa siellä ojassa?”

Muut, Tapahtumat

Kuopion ylioppilasteatteri esittää syksyn 2020 kantaesityksenä Ruumis -näytelmän Itä-Suomen yliopiston kampus rakennuksella. Näytelmä saa ensi-iltansa perjantaina 2.10 klo 18. Esityskausi on lokakuun alussa.

Nimestään huolimatta näytelmä on farssimainen komedia kahden mafiaperheen riidoista. Sekä tietenkin rakkaudesta. Näytelmän on kirjoittanut Kuopion ylioppilasteatterin jäsen kuopiolainen Miska Räsänen. Näytelmä on Räsäsen ensimmäinen pitkä käsikirjoitus. Näytelmä sijoittuu kuvitteelliseen kaupunkiin, joka on mafiasukujen riitojen rikki repimä.

Keskenään riitaisat vanhat mafiasuvut, Luodot ja Holmit, ovat aikoinaan saaneet sovittua yhteisestä rauhansopimuksesta. Pitkäikäinen rauha kuitenkin yllättäen vaarantuu, kun sukujen maiden raja-alueella, ei kenenkään maalla, makaa tunnistamaton ruumis.

Kuka maassa makaa ja miten se liittyy perheisiin?

Näytökset sekä loppuharjoituskausi jouduttiin siirtämään keväältä syksylle koronapandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi. Pitkään näytelmän kohtalo oli epävarma. Vuosi on tietenkin ollut vaikea teatterille sekä kulttuuritapahtumille kokonaisuutena. Ruumis-näytelmä on kuitenkin haluttu tehdä katsojille vaikeasta tilanteesta huolimatta, tai ehkä myös sen vuoksi.

Syksyn alussa näyttelijät pääsivät jälleen tekstin äärelle ja tuotanto aloitettiin, vaikka tila-asiat ja muut varjostivat projektia. Tilanne on kuitenkin koskettanut kaikkia ja siitä näytelmän parissa työskentelevä tiimi löysi sisukkuutta. Vaikka tilanne ei ole vielä ihan samanlainen kuin viime vuonna, palo teatteriin säilyy haastavan tilanteen läpi.

Kuopion ylioppilasteatteri on vuodesta 1977 toiminut harrastajateatteri, joka koostuu pääosin nuorista aikuisista, joilla on palo tehdä teatteria. Osa teatterin jäsenistä opiskelee täysipäiväisesti ja osa taas harrastaa teatteria kokopäivätyön ohessa. Ruumis on kauden 2020 ensimmäinen näytelmä, jota on työstetty tammikuusta 2020 asti. Harjoituksia on ollut 1–2 kertaa viikossa keväästä, jonka jälkeen harjoituskausi katkesi epävarman tilanteen vuoksi. Näytelmä päätettiin yhteisvoimin kuitenkin tuoda katsojille syksyllä, jollain tavalla. Harjoituskausi jatkui syksyllä ja huipentuu lokakuussa ensi-iltaan sekä lokakuun alussa olevaan esityskauteen.

Tänä vuonna esityspaikkana toimii Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen Canthia rakennus, jonka Itä-Suomen yliopisto on antanut ylioppilasteatterin käyttöön esityksiin sekä harjoituksiin.

Kuopion ylioppilasteatteri on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan alainen kerho, jonka kotipesä on Savilahdella. Kuopion ylioppilasteatterin perimmäinen tavoite on rikastuttaa Savilahden kulttuuritoimintaa.

ENSI-ILTA 2.10, klo 18.00

ESIINTYMISPAIKKA, Itä-Suomen yliopiston Canthia rakennus, sali CA101

Muut esitykset:

lauantaina 3.10 klo 14.00; torstaina 8.10 klo 18; perjantaina 9.10 klo 18.00; lauantaina 10.10 klo 14.00

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.